Klebelsberg Központ: vizsgálat indult az isaszegi tanár ügyében

Budapest – Vizsgálat indult a bűncselekménnyel gyanúsított isaszegi tanár ügyében – közölte a Klebelsberg Központ szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint amint a Dunakeszi Tankerületi Központ a tudomására jutott, hogy az Isaszegen tanító történelem szakos tanárt a rendőrség bűncselekmény gyanújával előállította, a tankerületi központ haladéktalanul vizsgálatot indított.

A tankerületi központ az érintett pedagógust azonnal felmentette a munkavégzés alól. A vizsgálat lezárásáig további információkat a fenntartó az érintett kiskorú személyiségi jogának védelmében nem adhat. A Tankerületi Központ a vizsgálattal kapcsolatban mindenben együttműködik az illetékes hatósággal – írta közleményében a Klebelsberg Központ.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden közölte az MTI-vel, hogy szexuális visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy isaszegi tanárt a Gödöllői Járásbíróság. Elmondta, hogy a bíróság a Gödöllői Járási Ügyészség indítványára még április 7-én rendelte el egy isaszegi tanár előzetes letartóztatását. Hozzátette, hogy erre azért volt szükség, mert fennállt a sértett vagy a tanúk befolyásolásának lehetősége.

A szóvivő az MTI kérdésére megerősítette, hogy a gyanú szerint a tanárnak szexuális kapcsolata volt egy 13 éves tanítványával.

A Blikk értesülése szerint a kislány édesanyja fordult a rendőrséghez, miután a lánya telefonjában a középkorú férfi által küldött kompromittáló üzeneteket és fényképeket talált.

– MTI –