Gazdaság

2018.02.21. 12:49

A legek beruházása Debrecenben: gyárat épít a Continental a Déli Ipari Parkban

Debrecen - Ez az elmúlt 4 év leghosszabb ideig tárgyalt és a legnagyobb értékű beruházása Debrecenben. Az új gyár 450 munkavállalót fog foglalkoztatni.

Debrecen - Ez az elmúlt 4 év leghosszabb ideig tárgyalt és a legnagyobb értékű beruházása Debrecenben. Az új gyár 450 munkavállalót fog foglalkoztatni.

A 2014-es és a 2018-as év között a Continental beruházásával együtt 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, létrehozva ezáltal 4.700 új munkahelyet.

A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a HIPA-val és az EDC-vel együttműködve sikerült kidolgozni azt beruházás-ösztönzési stratégiát, amely kivívta a Financial Times befektetésösztönzéssel, külföldi tőke beáramlásával foglalkozó részlegének elismerését is, amely alapján Debrecen rendelkezik a legjobb befektetésösztönzési stratégiával a 200 ezres lakosság számú városok kategóriájában és ez alapján viselheti a Jövő Európai Városa címet 2018/19-ben Barcelona, Birmingham, Bordeaux és Limerick mellett - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és José Avila, a Continental igazgatótanácsának tagja és a Powertrain Divízió vezetője. Jobbról Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere (j) és Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára (j2) a projektbejelentő sajtótájékoztatón | MTI Fotó: Kovács Tamás

A Continental munkahelyteremtő beruházása a legek beruházása Debrecenben. A leghosszabb ideig tárgyalt és a legnagyobb értékű beruházás az elmúlt 4 évben. 2016 szeptemberében kezdték azokat a megbeszéléseket, amelyek alapján ma Debrecen is belép a Continental-családba. A német vállalat 31 milliárd beruházással a Déli gazdasági övezetben építi fel új, a legmagasabb technológiai igényeknek megfelelő üzemét, amely a jövő járművei számára állít elő elektronikai alkatrészeket, szenzorokat és váltómű vezérlő egységeket. Az új gyár 450 munkavállalót fog foglalkoztatni.


[related-post post_id="3774065"]

[related-post post_id="3768797"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!