Kizárt a bunkerfoci a Gyirmót ellen

Feczkó Tamás
Feczkó Tamás - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – Feczkó Tamás szerint kiváló labdarúgók alkotják az ellenfelet, de az újvárosiak egységesebbek.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdőre rendkívül nehéz mérkőzés vár az NB II. 10. fordulójában, hiszen a hajdúságiak a listavezető Gyirmót FC Győr otthonában lépnek pályára szombaton 18 órától. A „pole pozíciót” elfoglaló gyirmótiak 20 pontot gyűjtöttek eleddig, míg a hajdúságiak neve mellett 15 egység szerepel. Az Újváros bajnoki főpróbája nem sikerült valami fényesen, a gárda a Soprontól szenvedett 3–2–es vereséget kedden a Magyar Kupában.

Lehet esélyük

– A Gyirmótnak roppant erős a kerete, de mi sokkal egységesebb csapatot alkotunk. Sokan nem a győzelem reményében utaznak az éllovas stadionjába, ennek ellenére szerintem mi azon kevés együttes közé tartozunk, amely esélyes a sikerre. Nem állunk be védekezni, a saját játékunkat akarjuk nyújtani. Úgy vélem, egy háromesélyes találkozó előtt állunk, amiből szeretnénk a lehető legjobban kijönni – fogalmazott a Hajdú–bihari Naplónak a Balmaz vezetőedzője, Feczkó Tamás.

A két alakulat eddigi bajnoki örökmérlege nem túl hízelgő a balmazújvárosiak szempontjából, ugyanis négyszer alulmaradtak a sárga–kékekkel szemben, ezen kellene kozmetikázniuk Feczkó Tamás tanítványainak a hétvégén.

Az Újváros ebben a szezonban még nem tudott idegenben győzni a másodosztályban – két–két döntetlent, valamint vereséget számlál a klub – az okokról kérdeztük a szakvezetőt. – Nem szabad elfelejteni, hogy a feljutásra pályázó gárdáknál vizitáltunk, elég csak a Szolnokot, vagy a Zalaegerszeget megemlíteni. Sokszor a helyzetkihasználással adódott problémánk, reményeink szerint a Csákvár elleni győzelemnek köszönhetően ebben is változás következik be, és jobban gazdálkodunk a lehetőségeinkkel – mondta a tréner.

A szakmai stáb munkáját számos sérülés nehezíti, Varga Kevin lába eltörött a legutóbbi játéknapon, Vachtler Csabának a keresztszalagjával vannak problémái, rá műtét és hosszabb kihagyás vár. Zsiga Ervin és Bakos Bence ugyancsak maródiak, mindketten kedden dőltek ki a sorból, közülük Zsiga állapota súlyosabb.

HBN–BÁSporthírek