Kívül-belül megújul a több mint negyvenéves épület

Akt.:
Felújítják a Karácsony György utcai bölcsődét
Felújítják a Karácsony György utcai bölcsődét - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A debreceni Karácsony György utcai bölcsőde komplex felújításáról és korszerűsítéséről tartott sajtótájékoztatót Komolay Szabolcs alpolgármester csütörtökön az épületben. A tervek szerint a felújítás mellett az ingatlan biztosítja majd az akadálymentes megközelítést és a megfelelő munkakörnyezetet is.

Az intézmény nagyfokú igénybevételnek volt kitéve, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvarok teljes felújítása – hangzott el a Karácsony György utcai bölcsődében tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön.

bf (1)Fotó: Molnár Péter

Az 1973-ban a Fényes udvari lakótelepen megnyílt bölcsődében hat gyermekcsoportban összesen 60 gyermek mindennapi nevelése, gondozása zajlik. A már elkezdődött beruházás során megvalósul az épület energetikai szempontok szerinti felújítása; teljes körű hőszigetelési rendszer kiépítése, az elavult homlokzati nyílászárók cseréje, a lapostetős szerkezet korszerűsítése. Sor kerül mind a gyermekek, mind a nevelők, szakmai munkát segítők által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek beltéri felújítására, és kiépítik a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert. Emellett megtörténik a bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen új eszközök és bútorok beszerzése is – részletezte Komolay Szabolcs alpolgármester.

bf (3)Fotó: Molnár Péter

A kivitelezés 2018 májusának végén kezdődött meg, s a munkálatok elvégzésére – szerződés szerint – 5 hónap áll a rendelkezésre.

GYT