Kivételes életpálya: nem megy ki a divatból

Akt.:
2016-ban Koós János Pro Urbe díjat kapott Miskolc város napja alkalmából
2016-ban Koós János Pro Urbe díjat kapott Miskolc város napja alkalmából - © Fotó: ÉM
Miskolc – Szenzációs sztorimesélő, abszolút profi médiaszereplő volt az újságírók szerint.

– Volt szerencsém egy hosszabb rádiós interjút készíteni vele néhány évvel ezelőtt, mikor éppen a Miskolci Farsangon készült fellépni – emlékszik vissza Himer Bertalan, ismertebb nevén Paya, az egykori legendás Rockinform című újság szerkesztője, könnyűzenei szakíró.


Himer Bertalan Paya | Fotó: Magánarchívum

– Hálás, profi interjúalany, mivel egy hihetetlen személyiség volt. Rendkívül büszke volt miskolci származására, szenzációs sztorimesélő, abszolút profi médiaszereplő volt. Manapság kevés ilyen akad – idézi fel. – A dalait a generációs különbségek okán leginkább szüleim révén hallgattam, de így utólag is el kell ismerni énektudását, muzikalitását. Akik az ő dalain nőttek föl, biztos, hogy az utolsó percig kedvencükként tisztelték. Soha nem ment ki a „divatból”, a hozzá kapcsolódó generációk életben tartották népszerűségét. Kivételes életpálya volt az övé – összegzi Paya.

Megtörtebb volt…

Koós János pár hete Jakupcsek Gabriella műsorában vendégeskedett utoljára.

– Az a furcsa helyzet állt elő, hogy életem első élő műsorában János volt a vendég Kovács Katival, és most az ő utolsó megjelenése a Jakupcsek Pluszban volt. Kicsit megtörtebb volt, de nem tűnt úgy, hogy ekkora lenne a baj. A beszélgetés alatt néha elfáradt, picit elhalkult, de ezt leszámítva teljesen friss volt.

ÉM-PGY


Koós János egy miskolci fellépésen
Miskolc - Szerdán vesznek végső búcsút Koós János táncdalénekestől, humoristától, előadóművésztől. Ifjabb Kupsa János mindössze négyéves volt, amikor édesapja úgy döntött, Erdélyből Miskolcra költözteti családját, mert közeledett a háború, és nem akart román katona lenni. Sőt, leginkább semmilyen...

Koós János és Béres Szabolcs
Miskolc - Első szóra igent mondott Béres Szabolcs interjúkérésére Koós János. Kicsivel több mint három évvel ezelőtt, 2015. január 23-án volt az egyik utolsó miskolci fellépése Koós Jánosnak. Az ismert táncdal­énekes aznap feleségével, Dékány Saroltával lépett fel az Ifjúsági Házban, Béres Szabol...