Helyi közélet

2015.01.12. 18:43

A DK-nak csak „puccparádé”

Debrecen - Ezúttal is vihart kavar a városbál tervezett megtartása.

Debrecen - Ezúttal is vihart kavar a városbál tervezett megtartása.

A január 17-ei zártkörű városbál a jelenlegi nehéz időszakban nem lehet az a „puccparádé”, ahol fideszes újgazdagok, és az őket kiszolgáló-éltető gazdasági holdudvar milliókért mulat állami szervezésű rendezvényen - reagáltak hétfői sajtótájékoztatójukon a DK képviselői a múlt heti hírre. Mint arról mi is beszámoltunk, a város az egyetemmel, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen újra megrendezi a város bálját, a bevételt pedig a gyermekmentő autó 24 órás működéséhez ajánlják fel.

Erre reflektálva Varga Zoltán és Korcsog György, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői úgy fogalmaztak: ha jótékonykodni akarnának a szervezők, akkor az igen borsos belépődíjat, és a „vonóba húzandó forintokat”, illetve adományaikat csendben, méltósággal is fel tudnák ajánlani. (Itt jegyzendő meg, hogy még a tájékoztatójuk előtt érkezett a Fidesz-KDNP frakció közleménye, mely szerint, a városvezetéssel együtt 400 ezer forintot gyűjtöttek össze a szolgálatnak.)

A DK-s városatyák bejelentették, hogy a DK a bál helyszínen is hangot ad tiltakozásának, január 17-én 18 órától a Kölcsey Központ előtt egy szelet zsíros kenyérre, és egy csésze forró teára várnak mindenkit, aki nem ért egyet a bál megtartásával.

Senki, így a DK politikusai sem engedhetik meg maguknak, hogy a város polgáraira sértő nyilatkozatokat tegyenek. A város bálja nem az egyetlen társadalmi eseménye a farsangi szezonnak, feladata a társadalmi szolidaritás erősítése és a társadalmi, emberi kapcsolatok fejlesztése - reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra dr. Papp László polgármester.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában