Nagyvilág

2015.11.23. 13:16

Videó: Ilyen érzés bedrogozva vezetni

Kézremegés, egyensúlyvesztés és hangok zavarják a vezetést kábítószer-használat alatt. 

Kézremegés, egyensúlyvesztés és hangok zavarják a vezetést kábítószer-használat alatt. A Ford érzékeltetni akarta a fiatal sofőrökkel, hogy mennyire veszélyes kábítószer hatása alatt vezetni, ezért a Meyer-Hentschel Institute kutatóival együttműködve létrehozott egy olyan öltözéket, amelyet viselve a sofőrt olyan ingerek érik, mintha kábítószer hatása alatt vezetne a volán mögött. A Németországban készült ruha többek között a kannabisz, a kokain, a heroin és az MDMA pszichológiai hatásait érezteti viselőjével.



A pántos ruhához tartozik egy speciális szemüveg, amely csőlátást okoz, a fülhallgatón pedig a vezetést zavaró hangokat játszanak. De ezek mellett a csuklóra tett eszközök kézremegést produkálnak, a sofőrt pedig időnként az egyensúlyában is megzavarják. Mindezek után a hivatásos sofőrök úgy fogalmaztak, ilyen állapotban még lassan is lehetetlen vezetni, ugyanis drogos érzés miatt még egy hatalmas labdát is képtelenek voltak elkapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!