Kiváló tanulókat és pedagógusokat díjaztak Balmazújvároson

Kiváló tanulókat és pedagógusokat díjaztak Balmazújvároson
Kiváló tanulókat és pedagógusokat díjaztak Balmazújvároson - © Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – Hagyományteremtő szándékkal alapította meg a tankerület a nívós díjakat.

Magyarországon több, mint fél évszázada annak, hogy június első hétvégéjén megünneplik a pedagógusnapot. Így történt ez a napokban Balmazújvároson, s az alkalomból kitüntetéseket adtak át.

Mint ahogyan Bényei Sándor tankerületi igazgató a Naplónak elmondta, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balmazújvárosi Tankerülete 2014-ben hagyományteremtő szándékkal megalapította a „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Pedagógusa” és a „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Diákja” díjakat. Az alapító szándékának megfelelően a díjátadó ünnepségnek minden évben a tankerület más-más települése ad otthont. Tavaly Újszentmargita volt a házigazda.

Az idei díjak átadására a balmazújvárosi Veres Péter Kulturális Központ színháztermében került sor június 5-én. Az ünnepségre a kitüntetett pedagógusok és diákok mellett a tankerület valamennyi településének polgármestere és az iskolák pedagógusai kaptak meghívást.

Az ünneplő közönséget dr. Veres Margit, Balmazújváros város polgármestere üdvözölte, majd ezt követően Bényei Sándor tankerületi igazgató mondta el pedagógusnapi köszöntőjét.

A beszédeket követően a kitüntetések átadására került sor. A „Balmazújvárosi Tankerület Kiváló Pedagógusa” díjat a nevelőtestületek javaslata alapján nyolc pedagógus vehette át. A Tankerület kiváló diákja díjjal a 2014-2015-ös tanévben tizennyolc tanuló büszkélkedhet.

A díjátadót követően a Balmazújvárosi Általános Iskola és a Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak gálaműsorát tekinthették meg a rendezvény résztvevői.

HBN


A kitüntetettek

„Balmazújvárosi Tankerület kiváló pedagógusa”:

  • Béke Lászlóné, Kertész Ibolya, Kunkli Ferencné (Balmazújvárosi Általános Iskola)
  • Zsuposné Novák Marianna (Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola)
  • Szentirmai Zoltán (Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium)
  • Buszlainé Mag Éva (Újszentmargitai Hunyadi Mátyás Általános Iskola)
  • Bodogán Istvánné, Füzesi Gabriella (Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola)

„Balmazújvárosi Tankerület kiváló diákja”:

  • Balla Tünde, Burai Boglárka, Debreczeni Réka Eszter, Hüse Betti, Juhász Kata, Németi Lívia, Szabó Liza, Tar István, Terkovics Angéla, Zavaczki Boglárka (Balmazújvárosi Általános Iskola)
  • Kapási Tamás, Kertész Lívia (Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti iskola)
  • Szilágyi Fruzsina, Ruzsányi Aisa (Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium)
  • Hajdu Ildikó (Újszentmargita, Hunyadi Mátyás Általános Iskola)
  • Földi Vivien, Füzesi Gábor (Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola)