csaba királyfi

2020.01.21. 11:39

Vastapsot kapott Nagyváradon a püspökladányi szerző rockoperája

A G. Nagy Ilián-féle Csaba királyfira fél nap alatt elfogytak a belépők.

Fotó: hbmo.hu/biharmegye.ro/Facebook

A darabot január 18-án két időpontban is bemutatták a Szakszervezetek Művelődési Házában, mindkét alkalommal teltházas közönség előtt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat hivatalos honlapján. Összesen több mint ezerötszázan látták a székely nemzeti rockoperát, mely a Tudás Alapítvány támogatásával, valamint az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetének közreműködésével érkezett Nagyváradra.

Ingyenes volt, de a helyek korlátozott száma miatt meghívókat kellett igényelni, melyek egyetlen délelőtt alatt elfogytak.

Az előadás előtt a Tudás Alapítvány és az RMDSZ közötti kapcsolatot létrehozó Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés nevében Bulcsu László alelnök mondta el gondolatait. Az ehhez hasonló nemzetépítő és azonosságtudat-erősítő programok fontosságát, és a kulturálisan egységes Biharország általuk történő megerősítését hangsúlyozta.

Fotó: hbmo.hu/biharmegye.ro/Facebook

A magyar kormány 2020-at a Nemzeti Összefogás Évének nyilvánította, a nemzeti összetartozás művét ennek jegyében adták elő Nagyváradon. A cél: a felnövekvő generáció nemzeti öntudatra nevelése – írja az önkormányzati honlap.

A darabban kolozsvári, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi opera- és rockénekesek léptek fel, a debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában