Kiváló csapatok ellen készülnek

Debrecen – Bár még szabadságon vannak a DVSC-Korvex kézilabdázói, a felkészülési tervük már elkészült: július 12-én kezdik meg a közös munkát – tudta meg a Napló Köstner Vilmos vezetőedzőtől, aki „vegyes” felkészülést vezényel a csapatnak.

Az első tizennégy napban – hetente három alkalommal – erőnléti edzéseken vesznek részt a lányok, az erőfejlesztés és az állóképesség kialakítása lesz a cél, amit futással, súlyemeléssel igyekeznek elérni.

A többi napon a kézilabda további részei kapnak hangsúlyt: lábmunkagyakorlatok, támadó- és védekező-taktikai feladatok szerepelnek a tervben. Mindemellett hetente két-három ízben egyéni képzés is lesz.

Felkészülési meccsek sora

Július 26-tól „napközis jellegű” edzőtábor következik a cívisvárosban, ahol – mint Köstner Vilmos elmondta – minden körülmény adott a megfelelő felkészüléshez: az uszoda, a Nagyerdő, fittneszterem és a Hódos-sportcsarnok is rendelkezésre áll. Az egyik nagyerdei hotelben étkezik majd az alakulat, s ugyanott pihenőszobákat is foglaltak. Este – a délutáni tréninget követően – a lányok hazatérnek, és saját otthonukban térhetnek nyugovóra. A kézilabdás hölgyekre 12 edzés és 2 felkészülési mérkőzés vár.

Július 30-án a romániai első osztályú Nagybányával, 31-én a Váccal meccsel a Loki, a következő hét közepén pedig a Hypo vendégeskedik Debrecenben. Az osztrák együttes ellen kétszer játszanak a lányok. Ezután egy területi edzőtovábbképzés következik, ahol bemutató tréninget tart Köstner Vilmos a DVSC-vel, s a Ferencvárost is meghívták, amellyel augusztus 7-én találkoznak a pályán. Az ötödik hét végén – a hétfőtől péntekig tartó edzések után – Békéscsabán szerepel a Loki, ahol a házigazdákon kívül a francia Toulonnal, valamint a Kolozsvárral is megmérkőznek.

Ebben az időszakban már jobban előtérbe kerül a gyors indításos játék, valamint a támadó- és védekező-taktika kialakítása. Augusztus 18-án az NB I-be feljutó Érd vendégeskedik Debrecenben, majd a Szabella-kupán a Podgorica, a Vác és az FTC ellen lépnek pályára a lányok. Augusztus 27-én a Békéscsaba viszonozza a látogatást, s ezzel az összecsapással zárul az edzőmérkőzések sora; a következő héten már bajnoki találkozó vár a DVSC-Korvexre.

Egyéni edzésprogram

A kézilabdázók jelenleg szabadságukat töltik, ám június 23-tól a felkészülés kezdetéig egyéni edzésprogramot kaptak Köstner Vilmostól, amelyben többek között futás, úszás, biciklizés, súlyemelés szerepel. A munkát pulzusórával követhetik nyomon.– Így hozzászoknak az újbóli edzéshez, felkészül a szervezetük – jegyezte meg Köstner Vilmos. – A napi egy-másfél órás gyakorlás ugyanakkor nem zavarja meg a pihenésüket.
A DVSC-Korvex húszfős kerettel várja a 2010/2011-es bajnokság kezdetét; az induláskor Hornyák Dóra hiányzik majd, aki akkor a dél-koreai junior világbajnokságon szerepel.

Magas védőjátékost keresnek

Mint arról a Napló már hírt adott, Ivana Lovric távozott a DVSC-Korvextől. – Pótlása egyelőre nem megoldott. Irányítókból jól állunk, hiszen Bognár Barbarára és Bogdanovics Annamáriára is számíthatunk, viszont kellene egy magas védőjátékos, aki esetleg átlövőként is bevethető – fejtette ki Köstner Vilmos. – Több jelentkező is akadt, de olyat, aki igazán tetszett volna, nem találtam.
Azonban, mint hozzáfűzte, nem sürgeti őket semmi, egyelőre Karalyos Orsolyát felviszik a felnőttkeretbe, s ha esetleg rálelnek egy megfelelő kaliberű játékosra, akkor igazolnak.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek