Sport

2015.02.05. 17:09

Ha idegenben ment, akkor...

Debrecen - Létfontosságú lesz felülmúlni az MTK gárdáját – ezt a DVSC-s lányok is jól tudják.

Debrecen - Létfontosságú lesz felülmúlni az MTK gárdáját – ezt a DVSC-s lányok is jól tudják.

Igaz, hogy az újonc MTK Budapest csapatával ütközik meg a női kézilabda NB I. 18. fordulójában a DVSC-TVP Aquaticum pénteken 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban, de aki azt gondolná, hogy ez azt jelenti, sima derbi vár a debreceni hölgyekre, az téved. Ugyan „friss húsként” van jelen az MTK az élvonalban, azonban az egylet eredményei nem ezt mutatják. Pláne az elmúlt hetekben ment jól a fővárosiaknak, legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, a Békéscsabát, a Szegedet, majd a Mosonmagyaróvárt is felülmúlták, így tíz pontjukkal, jobb gólkülönbségüknek hála megelőzték az ugyancsak tízpontos Lokit, előbbi a nyolcadik, utóbbi pedig a kilencedik.

Még október végén találkoztak a felek, akkor szoros összecsapáson, de 28–27-re a piros-fehérek nyertek. Amint azt Vörös Bettina, a DVSC irányítója lapunknak elmondta, ezúttal simább sikerre készülnek.

Várják már

– Mindenképpen győzni szeretnénk, sok mindenről dönt a bajnoki hajrá, kiemelten fontos az előttünk álló öt találkozó. A célunk a középházba jutás, amelynek teljesítéséhez most muszáj legyűrnünk az MTK-t – fogalmazott a fiatal kézis, majd rátért az ellenfélre is.


[poll id="861"]


– Kifejezetten rosszul kezdték a pontvadászatot, mára azonban belelendültek, egyre jobban jönnek fel, éppen ezért tudjuk, nem lesz egyszerű felülmúlni őket, kemény küzdelem várható pénteken. Tavaly még nálunk játszott Barna Éva és Valovics Nóra, ők most riválisunkat erősítik, oda kell majd figyelni rájuk. Bízunk benne, könnyedebb sikert aratunk, mint ősszel. Számítunk szurkolóinkra is, hiszen rengeteg pluszt adnak számunkra. Bár fárasztó, és nem túl pozitív meccseken vagyunk túl, ennek ellenére a hangulat kiváló a csapatban, nagyjából ki is pihentük magunkat, és várjuk az újabb kihívást – reménykedett Vörös, akitől megtudtuk, nincs újabb sérült csapatukban, és Lajtos Nóra is szépen gyógyul, de nem valószínű, hogy pénteken pályára lép.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!