Kívül maradtak

Kívül maradtak
A szervezőket magukat is meglepte a hatalmas érdeklődés a vasárnap délelőtt a Kölcsey Központban rendezett gyermekfarsang iránt.

A kézműves foglalkozásokhoz vagy a lufibohóchoz mindenki odafért, de a gyerekeknek szóló zenét játszó Alma együttes koncertjére elfogytak a jegyek. A kívül rekedtek közül többen felháborodásuknak adtak hangot és azt kérték, hogy – belépési díj megfizetése mellett – gyermekük a teremben a fal mellett állva végighallgathassa a műsort. A szervezők azonban biztonsági okok miatt elutasították a kérést.

Zsúfolásig töltötték a szülők és csemetéik a Kölcsey Központ földszintjét, ahol a „Központban a gyerekek” rendezvénysorozat részeként a farsang jegyében telt a vasárnap délelőtt. Tízféle kézműves foglalkozáson készíthettek az apróságok farsangi álarcot, agyagból és száraztésztából „szobrocskákat”, fűzhettek gyöngyöt, színezhettek. A megyei rendőrkapitányság közreműködésével a közlekedésbiztonság szabályait tanulhatták a nagyobbak memóriajátékok és puzzle segítségével, sőt, egy apró KRESZ-pályán biciklizhettek bólyákat kerülgetve.

A nagy számú résztvevő próbára tette a gyerekek és szülők türelmét is, hosszú sorba kellett állni a lufibohócnál vagy koncertjegyért a pénztárnál.

– 2006, a Kölcsey Központ megnyitása óta a gyerekeknek is rendszeresen szervezünk programokat, igyekszünk a jövő közönségét „felépíteni” – mondta Jászai Zsuzsanna kulturális menedzser. – Ma valószínűleg 2000 ember fordul meg zárásig a programon.

Elfogyott

A koncert kezdését 11 órára tervezték, előtte nem sokkal már az emeletre vezető lépcső tetejéig ért a sor a pénztártól. Amikor a hangosbemondón közölték, hogy minden jegy elkelt, a többség lemondott a zenei programról. Sokan bosszankodtak vagy pityeregtek – életkoruknak megfelelően.

Úgy kéttucatnyian azonban ragaszkodtak a koncerthez. Felháborította őket, hogy az ajtót biztonsági őr zárta be előttük, a teremben üres ülőhelyeket is láttak, néhányan pedig az ajtózárás után is bemehettek. Többen hivatkoztak arra, hogy messziről érkeztek és hogy előzetes telefonos érdeklődésükre azt a választ kapták: nyugodtan jöhetnek, van még jegy. Nem csillapította a kedélyeket a szervezők azon megjegyzése, miszerint előre kellett volna belépőt vásárolni.

– 1200 főt tud a terem befogadni, ennyi jegyet adtunk el, több embert biztonsági okokból nem engedhetünk be – mondta Jászai Zsuzsanna. – Az üres helyekre sem ültethetünk senkit, ezeket a jegyeket eladtuk, tulajdonosaik talán csak késnek. Ajtózárás után az mehetett be, akinek volt jegye. A belépőket másfél hónapja áruljuk, interneten is, reggel még 200 darab volt eladó. Biztos vagyok abban, hogy telefonon azt a tájékoztatást adták a kollégák, nyitásra érdemes jönni. Akik nem kaptak jegyet, azok már 11 óra körül érkeztek.