Kiütötte ellenfelét és az élre lőtte magát a DEAC

Debrecen – Szoros csatákat láthattak a nézők az NB II-es férfi futsal 9. fordulójának négy csoportmérkőzésén, kivéve a Gyöngyös debreceni vendégjátéka során, amikor is a DEAC egy félidő alatt eldöntötte a derbit a maga javára. A debreceniek ezzel jelenleg vezetik az NB II. Keleti csoportját.

Férfi futsal NB II. Keleti csoport, 9. forduló (alapszakasz)

2016. november 14. Debrecen, DESOK

DEAC – Energia SC Gyöngyös 11-3 (6-0)

DEAC gólszerzők: Kántor (4), Pallai és Szentes-Bíró (3-3), Balás

Elek Gergő: – Sikerült átmentenünk a Mezei Vill II. elleni meccsről a formát. Az első félidőben jól játszottunk, kifejezetten örültem annak, hogy új támadásvariációból is sikerült gólokat elérnünk. A második félidőben már követtünk el könnyelműségeket, de 8-0-nál nem tudtam haragudni. Ebből a meccsből is tudunk tanulni. Zakatol tovább a bajnokság, a pénteki, Gödöllő elleni meccsre holnap megkezdjük a felkészülést.

A hétfő esti bajnoki találkozó két, klasszikus futsalt játszó csapat meccse volt. A vendégek kifejezetten jól mozogtak, passzolgattak jó pár percen keresztül, de a DEAC játékosai sem maradtak el. Ekkor még azonban semmi sem utalt rá, hogy a végén sima győzelem születik majd. Az első hazai gól egy nagyon szép, gyors ellentámadás végén, Balás Viktor révén született meg, aki egyedül a kapusra a labdát, majd fellőtte a válla fölött a bal felső sarokba (védhetetlen volt).

Ezután gyorsan rövidre zárta a meccset a DEAC: a 11. és a 14. perc között még 4 alkalommal betaláltak Elek Gergő edző fiai. Különösen az volt demoralizáló, amikor mintegy 40 másodpercen belül két gólt rámolt be a hazaiak Szentes-Bíró, valamint az utóbbi hetek egyik legeredményesebb DEAC játékosa, Pallai által, az utóbbi gyakorlatilag üres kapuba passzolta a befejező ember a labdát. Erre jött később egy közép-távoli lövés, amely lecsúszott, ám Szentes-Bíró jó helyen állt, és testéről bepattant a játékszer a tehetetlen kapus mögé a hálóba. Mindeközben a debreceni csapat játékosai a megfelelő sormintára is ügyeltek, hiszen Balás gólja után az eddigi házi gólkirály Kántor 1-1 találattal keretbe foglalta Szentes-Bíró és Pallai gólváltásait – szeretjük ezt a motívumot…

A nagyon dinamikusan és fantáziadúsan, olykor brillírozva támadó DEAC-nak szinte minden bejött ekkor, az ellenfélnek meg már vélhetően attól is elment a kedve, hogy kijöjjön a második játékrészre. Az egyébként szimpatikusan küzdő Gyöngyös ezen a napon nem volt egy súlycsoportban a DEAC-cal.

A második félidőben már nem koncentrált annyira a hazai alakulat. Elek Gergő ezután igyekezett többféle variációt számon kérni a fiúktól, ekkor a vendégek kicsit fellélegezhettek, és ahogyan az várható volt, ők is betaláltak párszor. A DEAC-ot viszont így is dicséret illeti, mert nem ült le a már gyakorlatilag lefutott mérkőzésen, és bár nem hengerelt úgy, mint előtte, de ezt a felvonást is megnyerte – továbbra is szépségdíjas találatokkal szórakoztatva a meccsről meccsre szaporodó szurkolótábort.

Kántor Tamás végül 4 gólig, Szentes-Bíró és Pallai 3-3-ig jutott, de az egész csapat rászolgált az elismerésre.

Szentes-Bíró Tamás október végén és november elején Dubajban 4 meccset játszott le (6 edzéssel vegyítve) a strandfoci válogatott tagjaként. Ezeken az összecsapásokon az Al Ahli nevű klubcsapatot 5-2-re, Japánt 4-3-ra verték meg. Az Egyesült Arab Emírségekkel a rendes játékidőben 2-2-es döntetlen értek el (büntetőkkel alul maradtak), míg az oroszoktól 3-0-ra kikaptak. A remek játékost arról faggattuk, hogy mennyire volt különleges nem sokkal a homokos pálya után teremben futsalozni, illetve hogyan látja a Gyöngyös elleni mérkőzést.

Szentes-Bíró Tamás: – Futsalt játszani a strandfoci után nem nagy változás. Szegeden is így csináltam, szóval sikerült ezt úgymond megszokni. Az is megkönnyíti a dolgomat, hogy hasonló taktikai elemek vannak mindkét sportágban, szóval csak a talajt kell megszokni. A mai meccsről szólva, nagyon jól éreztem magam a pályán. A 3 gólom nagy teljesítménynek tűnik, de igazából nem volt nehéz, hiszen az első találatomnál egy kipattanó után kellett üres kapuba passzolnom, a harmadik gólomnál pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozott Kántor Tamás. A második gólom szerencsésnek mondható, mivel egy kapu mellé tartó lövés talált el és így pattant be rólam a labda. A meccset szerintem végig irányítottuk, sok helyzetet tudtunk kialakítani, a szöglet és oldalberúgásaink szintén jól sikerültek. Mindemellett az edzésen gyakorolt taktikai elemek is beváltak, szóval ma minden összejött.

Balás Viktort is megkérdeztük az első góljáról, illetve arról, mikor kezdte érezni, hogy az ellenfél már feladta.

Balás Viktor: – A Gyöngyös elég sokáig tartotta magát, helyzeteket dolgozott ki és próbált kapura lőni. Amikor berúgtam az első gólt, őszintén megmondom, mintha összetörtek volna. Mi pedig éltünk a lehetőséggel és sorra dolgoztuk ki a jobbnál jobb támadásokat. A második félidőben sem becsültük le őket, törekedtünk a jó eredményre.

A DEAC 5 győzelemmel és 1 döntetlennel és egy vereséggel vezeti a Keleti csoportot az NB II-ben. Mögötte 1-1 ponttal lemaradva a Kincsem és a Csenger található (ők Csengerben 9-10-es horrormeccset vívtak egymással). A DEAC már most pénteken megvívja következő meccsét, amikor is Gödöllőre utazik, hogy ott 19.00 órától a MAG alakulatával csapjon össze.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés