Kiütik, vagy bedobja?

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnöke (j) a MÖSZ közgyűlésén 2017. április 1-jén. Balra Csötönyi Sándor, a szervezet távozó elnöke. A korábbi elnököt, Csötönyi Sándort (a háttérben), aki lemondott tisztségéről, a tagok tiszteletbeli elnöknek választották. Erdei egyedüli jelöltként a 106 szavazásra jogosult tagból a közgyűlésen megjelent 87 tag igenlő szavazatával lett elnök.
Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnöke (j) a MÖSZ közgyűlésén 2017. április 1-jén. Balra Csötönyi Sándor, a szervezet távozó elnöke. A korábbi elnököt, Csötönyi Sándort (a háttérben), aki lemondott tisztségéről, a tagok tiszteletbeli elnöknek választották. Erdei egyedüli jelöltként a 106 szavazásra jogosult tagból a közgyűlésen megjelent 87 tag igenlő szavazatával lett elnök. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Egy vezetőnek mindig vannak ellenségei. Utópisztikus gondolat, hogy valakit mindenki szeret, pláne egy főnököt. Szabó Dóra írása.

A napokban ülésezett a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ), melynek a versenyzőként amatőr és profi világbajnok, olimpiai bronzérmes, a Madár becenévre hallgató Erdei Zsolt lett az új elnöke. Régóta hallani, hogy az eddigi vezető, Csötönyi Sándor nem megfelelően irányítja a szövetséget, puccskísérlet is indult a leváltására. Sokan voltak vele elégedetlenek, nem véletlenül. Vezető és vezető között is van különbség, közel sem mindegy, mennyien és mi okból zúgolódnak. Erdei nagyon nehéz feladatot vállalt el, tisztában van vele, hogy az ökölvívás terén semmi nem működik megfelelően, rendet kell teremteni. Egyik nyilatkozatában elmondta, nem elnöknek született, de szeretne jó „góré” lenni. „Könnyebb volt edzőként dolgozni, és még könnyebb volt bokszolni.” Kemény menetekből biztosan nem lesz hiány, jó pár dolgot „le kell bokszolnia”, mire véghez viszi, amit akar. A cél világos, visszazárkózni a világ élvonalához, és újra nagynevű magyar bunyósokat kinevelni, hogy ne ötven év múlva is Papp Lászlót kelljen emlegetnünk. Az útja során Madár biztosan szerez majd néhány rosszakarót, ez elkerülhetetlen. Kérdés, őt is ki akarják-e majd ütni a ringből vagy be kell dobnia a törölközőt. Mindenesetre szurkoljunk neki, ahogy régen is tettük!

– Szabó Dóra –


MÖSZ – Erdei Zsolt a szövetség új elnöke

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Erdei Zsoltot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a szombati tisztújításon.