Kiütéses sikerrel zárta az évet a DEAC kosárcsapat

Akt.:
Kiütéses sikerrel zárta az évet a DEAC kosárcsapat
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Nagyszerű győzelemmel zárta az esztendőt a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, a szezon során talán először nyújtották azt a teljesítményt Ferenczi Tamás tanítványai, amit a szurkolóik elvárnak tőlük. A tavalyi alapszakaszgyőztes Salgótarján nem volt egy súlycsoportban a hajdúságiakkal, 45 pontos kiütés lett a vége.

Farkas Attila sérülése miatt a kispadról volt kénytelen végignézni a találkozót, Lajsz Gergely és Kovács Imre sem százszázalékosan állt a szakmai stáb rendelkezésére. Tovább nehezítette a DEAC helyzetét, hogy Brane Savic a melegítés közben fájdalmat érzett, így csak az első öt percet tudta vállalni. Lassan indult a találkozó, sokáig a vendégeknél volt az előny, de épp a külföldi irányító hármasával már a hazaiak vezettek. 10-8-at mutatott az eredményjelző, amikor ritmust váltottak Kósa Tamásék, és egy 18-2-es rohammal állva hagyták ellenfelüket.

A második negyed elején az egész este kiválóan játszó Velkey János triplájával már húsz pont fölé nőtt a különbség (39-18), a nógrádiak csak futottak az eredmény után. A másodosztály pontkirályát, William Moore-t sikerült szinte teljesen kikapcsolni, de a másik pontfelelős Blaskovits László sem dolgozott kellő hatékonysággal. A nagyszünetre 21 pontos fórral mehetett a DEAC, köszönhetően elsősorban agresszív védekezésének, és a szerzett labdák utáni gyorsindításoknak.

A fordulás után sem lassított a házigazda, taktikus, olykor látványos játékkal folyamatosan növelte előnyét. A játékrész derekán Kósa Tamás hárompontosa után már harminc volt közte (66-36), a mérkőzés gyakorlatilag itt el is dőlt. Mindkét oldal igyekezett játéklehetőséget biztosítani az addig kevesebbet játszók számára, a DEAC cseréi is jól szálltak be a játékba. A hazaiak önzetlen játékát bizonyítja, hogy minden játékos szerzett pontot az összecsapáson, és ez ezúttal a dobott pontok mennyiségén is meglátszott. Az utolsó másodpercben Jávor Barna középtávolija állította be a 95-51-es végeredményt, ami nem csak a differencia miatt lehet biztató a jövőre nézve. A bajnokságban most háromhetes szünet következik, ezalatt bőven lesz idő rendezni a sorokat, de erre a teljesítményre lehet építkezni a folytatásban.


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Salgótarjáni KSE 95-51 (28-10, 22-19, 28-13, 17-9)

DEAC: Savic 3/3, Erdei 12/3, Kósa 17/9, Molnár 8, Lajsz 5/3 cserék: Velkey 23/15, Kovács 5, Varga 12/3, Pék 2, Opre 3, Szarka 2, Jávor 3.

Edzők: Ferenczi Tamás, Horváth Imre

Ferenczi Tamás: Egész héten sérülésekkel küszködtünk, ezért több problémával is kellett foglalkoznunk, de szerencsére a mérkőzésen ennek nem látszott a nyoma. Agresszív védekezésünknek, és végre most már jó külső dobószázalékunknak köszönhetjük, hogy magabiztosan tudtunk nyerni. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok a csapatunk nevében is.

debka.hu
hirdetés