Kiütéses sikerével alapszakasz-győztes a DEAC

Akt.:
DEAC vs. Békés
DEAC vs. Békés - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kiütéses győzelemmel feledtette a múlt heti salgótarjáni fiaskót a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, ezzel megnyerte az alapszakasz keleti-csoportját. Kissé nehéz kezdés után Berényi Sándor együttese újra lehengerlően kosárlabdázott a Békés ellen, és végül 57 pontos sikert arattak.

Hosszú idő után mindenki egészséges volt debreceni oldalon, így teljes csapattal készülhettek a Békés elleni sorsdöntő mérkőzésre. Nem látszott a vendégeken, hogy a múlt heti győzelmüknek köszönhetően, számukra már tét nélküli az összecsapás, rendkívül motiváltan kezdtek, így sokáig fej-fej mellett haladtak a felek A negyed derekán Nagy Balázs hárompontosa után újra hátrányba került a DEAC (11-12), ám ekkor a Szabó-Jones páros vezérletével egy 9-0-s rohammal megfordították az eredményt, így nyolc egységnyi fórral várhatták a folytatást.

A második tíz percben kezdett összeállni a hajdúságiak védelme, a hazai centerek szinte az össze lepattanót megszerezték, melyből lendületes támadásokat vezettek. A cserepadról többen is jól szálltak be a játékba, így a különbség folyamatosan nőtt. Molnár András második hárompontosával már húsz volt közte (43-23), a Békés pedig kilenc perc alatt mindössze öt pontot dobott. A nagyszünet előtt a vendégektől Kristic még értékesített egy utolsó másodperces távolit, de így is megnyugtató vezetéssel vonulhattak az öltözőbe Farkas Attiláék.

de-1

Fotó: Molnár Péter

A térfélcsere után sem állt le a DEAC, és három perc alatt gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést (60-32). Érezhetően felszabadultan játszottak, igyekeztek kiszolgálni a szép számban kilátogató közönséget. A kissé elfáradó Békésen látszott, hogy szeretnék, ha minél hamarabb vége lenne a találkozónak, de cívisvárosiak nem kegyelmeztek, gyors és látványos támadásokkal felőrölték az ellenfelet. Öt perccel a végső dudaszó előtt újra átlépték a száz pontot, az “elkövető” ismét Pék Dávid volt. A második félidőben az egészen elképesztő sebességgel játszó hazaiak 69 (!) pontot dobtak, így megérdemelten nyerték meg az mérkőzést, és egyben az alapszakaszt is.

Jövő héten már meg is kezdi a rájátszást a Berényi-csapat, a nyugati negyedik MTK Törökbálinttal játszanak majd egy két győzelemig tartó párharcot. Az első összecsapásra pénteken, hazai pályán kerül sor.

debka.hu


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Calle Pubfood Békés 118-61 (26-18, 23-10, 30-16, 39-17)

DEAC: Jones 16/6, Velkey 14, Molnár 11/6, Farkas 13/3, Szabó 26/9 cserék: Kósa 6, Lajsz 10, Erdei 8/6, Opre -, Varga 8/3, Kovács -, Pék 6/3.

edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás

Berényi Sándor: A Salgótarján elleni meccs után sokat készültünk erre a meccsre, és egy kicsit görcsösre sikerült az első negyed, túlságosan is bizonyítani akartunk. Miután elértük, hogy uraljuk a mérkőzést, felszabadultan és látványosan kosárlabdáztunk. Gratulálok a csapatnak az alapszakasz győzelemhez. Hétfőtől készülünk a MTK elleni párharcra.