Kitüntették a debreceni Népegészségügyi Kar docensét

Kitüntették a debreceni Népegészségügyi Kar docensét
© Fotó: Gáti Kornél
Debrecen – Jövőre immár 20 éve lesz, hogy megrendezik a Debreceni Nephrologiai Napokat.

A Magyar Vese-Alapítvány „Nephrológiáért” Életmű-díját vette át dr. Kárpáti István, a DE Belgyógyászati Intézet egyetemi docense november 12-én Siófokon, a Magyar Nephrologiai Társaság kongresszusán – adta hírül a Debreceni Egyetem.

A szakember a magyar nephrologia fejlődésének segítéséért, a Magyar Nephrologiai Társaság eredményes és hatékony főtitkári munkásságáért, valamint a kiemelkedően sikeres Debreceni Nephrologiai Napok országos továbbképző konferencia szervezéséért kapta meg a rangos kitüntetést.

Kárpáti István 1981-ben szerzett diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ahol azóta is belgyógyász-nephrologusként dolgozik, továbbá 2007 óta vezeti a Népegészségügyi Kar Népegészségügyi Medicina Tanszékét.

Jövőre jubileum

Ötletgazdája és főszervezője a Debreceni Nephrologiai Napok továbbképző konferenciának, amely 2016. június 1-jén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A Magyar Nephrologia Társaság főtitkári posztját 2002-től kezdődően, negyedik választási ciklus óta tölti be, míg a társaság oktatási bizottságának elnöki feladatait 1998 óta látja el. Megalakulása – 2011 – óta titkára a Nephrologiai Szakmai Kollégiumnak.

Munkásságát mások mellett 2000-ben Taraba István Díjjal, 2005-ben Korányi Sándor Díjjal ismerték el.

HBN
hirdetés