Kitüntették a Debreceni Egyetem professzorait, vendégprofesszorát és díszdoktorát

Kitüntették a Debreceni Egyetem professzorait, vendégprofesszorát és díszdoktorát
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából pénteken a Pesti Vigadóban.

A Debreceni Egyetem professzorait, vendégprofesszorát és díszdoktorát tüntették ki az államalapítás ünnepe alkalmából a fővárosban. – A kitüntettetek tisztességes munkával, tudományos teljesítménnyel, magas művészettel és rekordokkal járultak hozzá a magyar nemzet életéhez, így folytatói és résztvevői a megmaradásért és gyarapodásért vívott küzdelemnek – emelte ki Balog Zoltán.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Édes István, az orvostudomány doktora, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója, egyetemi tanár. Édes István főigazgatója, majd elnöke volt a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának. A professzor közreműködésével végezték el a közelmúltban az első hazai tüdőverőér-tágításokat.

u1
Fotó: unideb.hu

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: Duffek Mihály zongoraművész-tanár, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető egyetemi tanára, megbízott dékán.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Dávid Gábor István, a Stony Brook University kutatóprofesszora, a Debreceni Egyetem vendégprofesszora, a Magyar Tudományos Akadémia Wigner Fizikai Kutatóközpont külső munkatársa.

Augusztus 20-án pedig Áder János köztársasági elnök Magyarország legmagasabb rangú kitüntetését, a Magyar Szent István Rend díjat adta át Vásáry Tamás zongoraművésznek, a Debreceni Egyetem díszdoktorának, a Zeneművészeti Kar – Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar vezetőjének a Sándor-palotában.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés