Helyi közélet

2014.01.07. 10:49

Kevés új a nap alatt

Hajdú-Bihar - A megkérdezett településeken jórészt a korábbi fejlesztéseket folytatják.

Hajdú-Bihar - A megkérdezett településeken jórészt a korábbi fejlesztéseket folytatják.

Déli elkerülő út építése Nádudvaron, az ipari parkok infrastrukturális fejlesztése, illetve az „élhető város” program folytatása Böszörményben, és szinte mindenhol a már megépült strand- és gyógyfürdők bővítése, fejlesztése. Ezekkel az elképzelésekkel várják a pályázatok kiírását a megye településein, ami mutatja, lényegében az előző uniós költségvetési ciklusban már megkezdett, illetve elkészült beruházásokat kívánják folytatni, fejleszteni a legtöbb helyen.

Kivétel azért akad, hiszen Hajdúszoboszlón ezer személy befogadására alkalmas többfunkciós csarnokot szeretnének tető alá hozni. Természetesen a várost „éltető” fürdőről sem feledkeznek meg, a strandon bővíteni kívánják a „tengerparti” részt. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a megyében, illetve Debrecenben összesen 76 805,5 milliárd forintot lehet felhasználni a hét év alatt a különböző fejlesztésekhez. Jelenleg az igények összesítése folyik, és ennek függvényében történik majd a forráselosztás – tudtuk meg Bodó Sándortól, a megyei közgyűlés elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában