Kitettek magukért a fiatalok

Kitettek magukért a fiatalok
Újabb bevetéseken vannak túl a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola csapatai a különböző bajnokságban: a tehetségek többnyire sikerrel vették az akadályokat.

Továbbjutottak a kosarasok

Remekül szerepeltek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola leány kosárlabdacsapatai az országos kadet bajnokságban. A DSC-SI „A” gárdája (edző: Bajusz György) három győzelemmel, csoportelsőként jutott be a 16 közé, miután legyőzte a Delfin SE Szombathely együttesét (93-37, legjobb dobók: Dóka Zsuzsanna 20/12, Hoffmann Flóra 19), a Baja „B” csapatát (81-64, legjobb dobók: Hoffmann Flóra 24, Göttlinger Anna 16), és a KLKS alakulatát is (85-47, legjobb dobók: Gál Annamária 23, Hoffmann Flóra 19). Külön öröm, hogy továbbjutott a debreceniek „B” gárdája is (edző: Szilágyi Zoltán), amely a Fejér Kosársuli ellen 76-44-re (legjobb dobók: Hanuska Adél 27/15, Éva Patrícia 16), a Mizo Pécs „B” csapata ellen pedig 69-58-ra nyert (legjobb dobók: Éva Patrícia 21, Hanuska Adél 16), és bár 82-37-re kikapott az FTC-től, ez nem veszélyeztette a továbblépést.

A gyermek pontvadászatban a fiúknál a DSC-SI Tigrisei (edző: Asztalos József) 59-44-re verték a Nyírsuli Gepárdjait (legjobb dobók: Kozák Márton 15, Nemes Dániel 11), majd 70-55-re kikaptak a Nyíregyháza GKS együttesétől (legjobb dobó: Nemes Dániel 13).

Teremben teremnek a futballisták

Tél lévén a teremtornákat járják a DSC-SI focicsapatai. Az U13-asok (edző: Benedek Barna) a DVTK Téli kupáján léptek pályára, és két győzelemmel, illetve két vereséggel a negyedik helyet szerezték meg. Az U9-es gárda (edző: Szilágyi József) ugyanezen a tornán inkább a tapasztalatszerzésre helyezte a hangsúlyt, és a vereségek közepette meccsről meccsre fejlődve a Vasas ellen elért 1-1-gyel zárta a kupát, ami biztató a jövőre nézve. Az U10-esek (edző: Arany László) egy mátészalkai viadalon vettek részt, és remekül produkáltak: a gárda a döntőig gólt sem kapott, és a fináléban is csak büntetőkkel maradt alul a Nyírsuli ellen, így a második helyen végzett. A torna legjobb kapusa a debreceni Kalmár Péter lett, a DSC-SI legjobbjának pedig a 3 gólt szerző Arany Márió mellett Bálint Tamás bizonyult.

Értékes cselgáncsos helyezések

Ifjúsági rangsorversenyen vettek részt a DSC-SI cselgáncsozói. Nagy István és Raus Tamás edzők tanítványai közül Ferenczi Fruzsina (70 kg) második, Nagy Sándor (66 kg), Kányási Roland (73 kg) és Rácz Andrea (57 kg) pedig ötödik lett.