Kitettek magukért a debreceni dzsúdósok a Magyar Kupán

Akt.:
Kitettek magukért a debreceni dzsúdósok a Magyar Kupán
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Ötvenhárom egyesület háromszázötven versenyzője lépett tatamira a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban megrendezett Diák A-B Magyar Kupán. A tizennégy debreceni induló kitett magáért, a magyar csapatok mellett román, szlovák és moldáv dzsudokákat is felvonultató mezőnyben a lányok megnyerték az A-korosztály csapatküzdelmeit, de egyéniben is több értékes érmet, helyezést szereztek a DSC-SI versenyzői.

Szépszámú közönség követte figyelemmel a Diák A-B Magyar Kupa küzdelmeit. Ami nem meglepő, hiszen több mint tíz éve rendeztek utoljára rangos dzsúdóversenyt a cívisvárosban. A magas színvonal mellett a szakemberek kiemelték a tökéletes rendezést, ha minden a debreceni szakvezetés tervei szerint alakul, a jövőben nem kell hosszú esztendőket várni a folytatásra.

A hazaiak eredményesen küzdöttek, Orosz Botond és Bodnár Emese arany-, Gönczi Mirtill ezüst-, Gönczi Dorina és a Kondé Levente bronzérmet szerzett, míg Oláh Flóra, Magyar Attila, Süveges Bendegúz az ötödik helyen végzett.

Különdíjakat is osztottak, Diák B-korosztályban Oláh Flóra és Orosz Botond, Diák A-ban Bodnár Emese és Kondé Levente vehetett át kupát.

– Az edzéseken szerzett pozitív élmények mellett fontos, hogy a gyerekek versenyhelyzetben is megmutathassák, mit tudnak – kezdte Nagy István, a klub szakágvezetője. – Ilyenkor nem az eredmény a fontos, hanem hogy szokják a közeget, a versenydrukkot. A gyerek szempontjából persze minden eredmény számít, és nekünk is szükségünk van a visszaigazolásra. Igazi csapat alakult ki Debrecenben, nagyon jó közösség, életre szóló barátságok köttetnek. Sokat köszönhetünk a szülőknek, akik teljes mellszélességgel álltak a versenyrendezés mellé. Reméljük, a jövőben is hasonló színvonalú viadalokat rendezhetünk.

– Balogh Zoltán –


Eredmények:

Diák B korosztály:

-33 kg 5. Oláh Flóra

-29 kg 5. Magyar Attila

-32 kg 5. Süveges Bendegúz

-38 kg 1. Orosz Botond

Különdíjasok: Oláh Flóra és Orosz Botond

Diák A korosztály:

-32 kg 1. Bodnár Emese

3. Gönczi Dorina

-35 kg 2. Gönczi Mirtill

-49 kg 3. Kondé Levente

Csapatban 1. a DSC-SI leányai

Különdíjasok: Bodnár Emese és Kondé Levente
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek