Kiszolgált, kiszolgáltatott

Akt.:
Micsoda irónia van abban, hogy a vásárlás ünnepét (?), azaz a Black Friday-t épp a „Ne vásárolj semmit!” világnapra időzítették. Mint egy hangtalan erőpróba: lássuk, ki nyer! Horváth Borbála írása.

A kávézacc magától szabályos dollárjellé rendeződne, ha jósolni kívánnánk belőle, oly egyértelmű a végeredmény. Pedig a boltmentesség felszabadító érzés. Állítólag – csapom hozzá gyorsan a puhítást a szentenciához, ugyanis végiggondolva, alig telik el 24 óra, hogy ne szembesülnék a lúzerek örök problémájával: rossz sorba álltam.

Annak ellenére van ez így, hogy a kuponok jórészt lejárva a kályhában végzik; a g-vel kezdődő és szerelem­szlenggel folytatódó, illetve az angolra váltással sikkesített „élvezet” szóval fémjelzett akciónapok mellett nincs a naptáramban felkiáltójel, s nem készülök rájuk listákkal, mint egy nyaralásra.

Egyszerűen csak kéznél van, útba esik a bolt, akkor miért gondolkodnék előre, miért ennék egynapos zsömlét, amikor 3 órája a sütőből kivettel is morzsázhatok a klaviatúrába. Magamnak felelek: mert a megszokás kiszolgáltatottá tesz, a hiány pedig kreatívvá. Érdemes olykor utóbbit is gyakorolni.

– Horváth Borbála –