Kisvárdai karatékák világbajnoki sikerei

A kisvárdai mester és tanítványai
A kisvárdai mester és tanítványai - © Fotó: magánarchívum
Kisvárda – Markó László tanítványai egy ezüsttel és egy bronzzal tértek haza a szentesi világbajnokságról.

A közelmúltban Szentes adott otthont a HIKO Világszervezet világbajnokságának, ahol 21 ország közel 650 kyokushin karatékája lépett tatamira. A kisvárdai Kyokushin Karate Do SC színeit négyen képviselték.

– Hatalmas sikerként éltük meg a junior Batári Dávid katában (formagyakorlat – a szerk.) nyert ezüstérmét, aki végig jó versenyzéssel csak a döntőben talált legyőzőre. Soltész Szabolcsnak (serdülő, küzdelem, 50 kg) és Bodnár Dorkának (serdülő, küzdelem, 45 kg) egyaránt ez volt az első nemzetközi megmérettetése a legjobbak között, ahol remekül helyt is álltak. Igaz, eredményt nem sikerült elérniük, de mindketten későbbi dobogóstól kaptak ki, és nagyon sok tapasztalattal lettek gazdagabbak, ami a jövőre nézve nagyban elősegítheti versenyzői pályafutásukat. Rétfalvi Tamás (felnőtt, full contact küzdelem, 80 kg) nagyon nehéz ágra került. A két első akadályt sikerrel vette, így bejutott a negyeddöntőbe. A legjobb négy között az ukrán Európa-bajnok ellen lépett tatamira, ahol a második hosszabbításban kikapott. Ez az eredmény a bronzérmet jelentette Tominak.

Tudásuk legjavát adták

– A világbajnokságot így egy ezüstéremmel és egy bronz­éremmel zártuk, mindenki remekül helytállt és tudása legjavát adta, így büszkén emelhettük a nap végén magasra a kapott serlegeket és Kisvárda zászlaját. – foglalta össze tanítványai szereplését Markó László, a kisvárdai klub mestere.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek