Kisvárda Master Good SE – Kevesebbet még nem lőtt a Győr

Vesna Milanovic-Litrét korábbi győri csapattársa Eduarda Amorim (18) is meggyötörte egy kicsit
Vesna Milanovic-Litrét korábbi győri csapattársa Eduarda Amorim (18) is meggyötörte egy kicsit - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Ebben a bajnokságban a Kisvárdánál még egyik csapat sem kapott kevesebb gólt a címvédőtől.

Bármilyen furcsa, a Győri ETO KC minden magyar bajnokiján azért lép pályára, hogy legyen tétje a Ferencváros elleni május 2-i rangadónak, mert egy esetleges újabb pontvesztés azt jelentené a címvédő számára, hogy nem tudná ledolgozni a Fradival szembeni hátrányát.

Emiatt érezhető is volt egy kis görcsösség a szombaton Kisvárdán fellépő kisalföldieken, ám végül nyolc góllal (25–17) nyerni tudtak. Fele akkora különbség esetén át kellett volna engedniük a pillanatnyi elsőséget is a Fradinak, de ez amúgy is csak virtuális, hiszen a fővárosiak egy meccsel kevesebbet játszottak. A január végén munkába álló Vlatko Djonovics irányításával első hazai vereségét szenvedte el a KKC, amelynek elsősorban a védekezése nem vallott szégyent, hiszen a Győr ebben a bajnokságban most másodszor ragadt 25 szerzett gólon – először a Fradi ellen ősszel 27–25-re elveszített rangadón.

– A védekezésünk jól működött, különösen az első félidőben – állapította meg Vlatko Djonovics edző. – A nagyobb baj a támadójátékkal volt, mert egyrészt a Győr is nagyszerűen védekezett, illetve nagyon nagy teher hárult az átlövőinkre, ezért nem tudtuk szélesebben akciózni. Samira Rocha után Orbán Adrienn személyében erre a mérkőzésre a másik rutinos szélsőnk is kivált a játékból, és a helyettesek közül bármennyire is nyújtott jó teljesítményt Karacs Jázmin, azért ő sem mondható tapasztalt játékosnak. Érezni lehetett, hogy melyik oldalon szerepelnek azok a kézilabdázók, akik hétről hétre a Bajnokok Ligájában edződnek, és melyikben nem.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 24-i számában és kelet.hu-n.


Kisvárda Master Good SE vs. Győri Audi ETO KC
Kisvárda - A meccs nagy részében jól védekezett a Kisvárda a tavasszal még nagy feladatok előtt álló riválisával szemben. Igény támadt Kisvárdán a közösségi meccsnézésre. Akik kiszorultak szombaton kora este a csarnokból a bajnoki és a Bajnokok Ligája-címvédő Győr látogatása alkalmából (fél óra a...Sporthírek