Kisvárda Master Good SE – A Magyar Kupában Érden volt a végállomás

Morénáéknak (labdával) nem sok esélye volt Érden
Morénáéknak (labdával) nem sok esélye volt Érden - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Szombaton a Magyar Kupa 5. fordulójában Érden lépett pályára a hét elején edzőt váltó Kisvárda NB I.-es csapta. Az összecsapás tétje a legjobb négy közé jutás volt.

A hazai csapat kezdte frissebben a mérkőzést, Pásztor Bettina azonban kétszer is útját állta az érdi próbálkozásoknak. Lassource lövésénél azonban már tehetetlen volt a szabolcsiak hálóőre.

Nem tudták csökkenteni

Kapkodva, pontatlanul játszottak a vendégek, és Pásztor újabb bravúrjai ellenére a félidő közepére négygólos előnyt épített ki a Pest megyei alakulat.

Dévényi János, a vendégek mestere kikérte első idejét, a játék képe nem változott, a különbséget nem tudta csökkenteni a Kisvárda, Kiss találatával a félidő végére visszaállt a négygólos különbség. Fordulás után tovább növelte előnyét a hazai gárda. Janurik sorra fogta a lövéseket, a félidő közepére pedig ­Krpezs-Szlezák találatával kialakult az eddigi legnagyobb különbség (22–13).

A mérkőzés eldőlni látszott, a hét-nyolc gólos különbségből Hakunováék nem tudtak faragni. A lefújás előtt pár másodperccel Lavko állította be a végeredményt.

BB

Kézilabda: női Magyar Kupa

Érd–Kisvárda 29–21 (11–7)

Érd, 1100 néző, v.: Bonifert, Oláh.

Érd: Janurik-Krpezs-Szlezák 8/3, Kiss 2, Szabó 2/1, Tóth 2, Jerabková 4, Lassource 3. Csere: Foggea (kapus), Lavko 4, Kovacsevics 3, Simon, Reizinger 1, Schatzl. Edző: Szabó Edina.

Kisvárda: Pásztor-Orbán, Klikovác, Radojevics 3, Milanovics-Litre 1, Hakunova 2, Milosevics 1. Csere: Kordowiecka (kapus), Morena 3, Benko 4, Dragut 2, Guialo 1, Rebicová, Tomkovics 4/4. Edző: Dévényi János.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4.

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1–1, 9. p.: 2–2, 11. p.: 4–2, 16. p.: 7–3, 25. p.: 9–6, 28. p.: 10–7. 33. p.: 13–8, 37. p.: 17–10, 41. p.: 20–13, 44. p.: 22–13, 53. p.: 25–18, 58. p.: 27–21.

Mesterszemmel

Szabó Edina: – A szezonban talán most játszottunk a legjobban, mind támadásban, mind védekezésben. Csak gratulálni tudok a csapatnak, hiszen nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Tudtuk, hogy nehéz lesz.

Dévényi János: – Az első félidőben kissé álmosan kezdtünk, támadásban és védekezésben is. A csapat próbálta végrehajtani a taktikai utasításokat, azonban túl sokat hibáztunk. Így négygólos előnnyel fordulhatott az Érd. A második félidőben hamar kezükbe vették a meccs irányítását, kialakult a 7-8 gólos különbség, ami után csak futni tudtunk.