Kisvárda Master Good – Bíznak az újdonság erejében

Akt.:
A vár árnyékában tartották meg az első gyakorlást
A vár árnyékában tartották meg az első gyakorlást - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Elkezdte a felkészülést a kisvárdai futballcsapat, immár az NB I-es bajnoki rajtra.

Labdarúgás. A stadion már-már kész, a várat már felállványozták és a pályáról nézve a kisvárdai élményfürdő csúszdái is jól kivehetőek. Az újdonságok közé tartozik, hogy a város futballcsapata története során először az NB I-es nyitányra készülhet. Biztosra vehető, hogy alaposan átalakult csapattal.

A három brazil játékos, Felipe Ventura, Anderson Pico és Sassá Jefferson még nem volt jelen Kondás Elemér vezetőedző szezonnyitó hétfői edzésén, de csütörtökig mindhárman csatlakoznak. Kedden érkezik a grúz védő, Temur Parcvanija.

Az új légiósok közül hétfőn már új társaival gyakorolt az ukrán csatár, Anton Sinder, továbbá a frissen igazolt honfitársa, a középpályás Roman Karasjuk valamint a szerb középpályás, Vuk Mitosevics.

Ugyan a felkészülést a csapattal kezdte meg, hiszen június 30-ig még szerződés köti őket a klubhoz, de biztosan távozik Papucsek Barna, Heffler Norbert, Vermes Krisztián, Lukács Rajmond és Sergiu Oltean – számolt be a változásokról Révész Attila sportigazgató. Ugyancsak távozik Vári Barnabás, akinek lejárt a szerződése, és nem tudtak megegyezni a felek a folytatás feltételeiről. Délczeg Gergellyel sem hosszabbítanak szerződést, de az áprilisban térdszalag-szakadással műtött támadó Kisvárdán kezdi meg a rehabilitációját. A szintén lejáró szerződésű Izing Martin viszont további két évig a játékosunk marad.

Oláh Gergővel még tartanak a tárgyalások, a Videotontól kölcsönkapott kapus, Zöldesi Illés pedig jelezte maradási szándékát, minden azon múlik, hogy az anyaegyesületének mik a tervei vele. Visszatér a cigándi kölcsönjátékból Toma György, aki tagja volt a Londonban a ConIFA világbajnokságon az élen végzett kárpátaljai válogatottnak.
Az elmúlt bajnokságot sérülten befejező Hej Viktor, Horváth Zoltán és Gosztonyi András egyelőre különmunkát végez.

A héten napi egy edzéssel készülő csapat még az irányító középpályás szerepkörébe keres játékost, illetve a hét második felében egy-egy ukrán szélső hátvéd és belső védő érkezik próbajátékra.

KM