Kisorsolják a Loki ellenfelét

Kisorsolják a Loki ellenfelét
© Fotó: HBN archív
Debrecen – A debreceniek július 2-án kezdik meg szereplésüket a nemzetközi porondon.

Nemrég, a hét elején kezdte meg a felkészülését a DVSC-TEVA a pallagi edzőcentrumban, a mindössze másfél hetes pihenő azért volt ennyire rövid, mert a jövő hónap elején, egészen pontosan július másodikán már Európa Liga-selejtezőn kell részt venniük a cívisvárosiaknak.
Magát a sorsolást június 22-én, vagyis hétfőn tartják meg az UEFA nyoni székházában, a lebonyolítás értelmében az első két forduló párosítására derül majd fény.

Ami biztos, a DVSC kiemeltként várhatja a sorsolást – ahogyan az esetleges második kört is – és mivel nagy valószínűséggel területi besorolás elve alapján állnak össze a párok, a debreceniek jó eséllyel balkáni ellenfelet kapnak az nyitó fordulóban. Az szintén a hét első napján dől el, hogy a Nagyerdei Stadionban, vagy idegenben kezdnek Szakály Péterék.

Mint arról a dvsc.hu beszámol, az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján közzé tette, hogy június 22-én az Európa Liga első és a második selejtezőkörét is kisorsolják. Az első kör sorolása 13 órakor, a másodiké 14.30-kor kezdődik.

Azaz azt is megtudjuk, melyik párosítás győztese lesz Kondás Elemér gárdájának ellenfele esetleges hajdúsági továbbjutás esetén.
Mint ismert, a Loki eddig két játékost igazolt le a nyáron, Horváth Zsoltot, a támadó az MTK-tól érkezett, míg a kapus Balogh János legutóbb a Nyíregyháza Spartacusban szerepelt.

HBN