Kisokossal is segítik az újkerti időseket

Kisokossal is segítik az újkerti időseket
© Fotó: police.hu
Debrecen – Folytatódik az időskorúak áldozattá válásának elkerülését célzó „Időskori Kortárs-segítő” programsorozat Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2013-ban indította el kortárssegítő képzését a szépkorúak részére. Az Újkerti Közösségi Házban, a Debreceni Szépkorúak Klubjában 2016. február 16-án, mintegy 30 fő csatlakozott a már kiképzett bűnmegelőzési segítőkhöz. A program célja többek között az időskorúak áldozattá válásának megelőzése, a sérelmükre elkövetett jogsértések számának visszaszorítása, valamint bűnmegelőzési ismereteik bővítése. Az idősek önkéntesen jelentkeztek a közös együttműködésen alapuló prevenciós munkára.

A csoporthoz csatlakozott új tagok a kiadványok és a szóbeli tájékoztatás mellett a bűnmegelőzési osztály által összeállított szakmai füzetet is kaptak, amely a témával kapcsolatos ismereteket, illetve egyedi élethelyzeteken alapuló, előre megfogalmazott prevenciós tanácsokat tartalmaz.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 06-52/516-440-es telefonszámon továbbra is várja azon hajdú-bihari nyugdíjas klubok jelentkezését, amelyek tagjai szívesen csatlakoznának az „Időskori Kortárs-segítő” programhoz.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés