Sport

2014.06.11. 16:32

„Hóhér” Józsi TKO-val tért vissza

Debrecen - Egyszerűen nem bírja abbahagyni, még mindig érzi magában az erőt a hadházi bunyós.

Debrecen - Egyszerűen nem bírja abbahagyni, még mindig érzi magában az erőt a hadházi bunyós.

Még 2014-ben újra magyar bajnok, később világbajnok szeretne lenni Nagy József, aki 39 évesen, nyolc hónap kihagyás után döntött a folytatás mellett, s újból a kötelek közé lépett június 6-án, a szentesi Magyar Ring profi gálán, ahol győzött is – adott tájékoztatást a dvscboxing.hu.

A hajdúhadháziak elpusztíthatatlan cirkálósúlyú profi bunyósa, Nagy József korábban már feljutott a csúcsra, ám tavaly úgy tűnt, hogy végleg szögre akasztja a kesztyűt. Már-már nem is csoda, hogy ebből nem lett semmi, hiszen nem tud meglenni a 91 kilós öklöző a ring világa nélkül. Tavaly ismét edzésbe állt Salánki László, a DVSC trénere irányításával, akivel olyan jól felkészült, hogy a profi gálán, Szentesen a második menetben rövidre zárta a meccsét, egy kiskunfélegyházi vetélytárs, Szatmári Attila ellen a második mentben TKO-val győzött.

Érzi az erőt

Kérdésünkre, miszerint mi motiválta az egykori amatőr olimpikont és Eb-bronzérmest, majd a profik között WBF világbajnokot önmaga reaktiválásában, Nagy azt válaszolta: – Egyszerűen nem bírom én ezt abbahagyni, ráadásul érzem magamban még mindig az erőt ahhoz, hogy megint világbajnok lehessek. Edzője, Salánki László hozzátette, hogy 2013 szeptembere óta dolgoznak együtt, napi két alkalommal, többször is egy héten. – Jó az összhang közöttünk, s remek vele dolgozni – jegyezte meg Salánki –, hiszen Józsi egy igazán elhivatott bunyós, akivel kőkeményen lehet edzeni még most is. Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen eredménysorral rendelkező sportoló felkészülését segíthetem.

A trénertől azt is megtudtuk, hogy a legközelebb várhatóan szeptember 20-án szorítóba lépő „Hóhér” az amatőrök közötti egyik legnagyobb magyar reménység, a jövőre már a felnőttek között induló, idén ifi vb-bronzot nyerő, s szintén a DVSC színeit viselő Komor László munkáját is segíti egyúttal a közös gyakorlások során.

Ami pedig a profi ökölvívásban fontos, Nagy József régen is a közönségszórakoztató, lelkes boksz képviselője volt, ezért is látott benne még mindig fantáziát a Ferobox „istálló”, amely menedzseli.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!