Kiskorút veszélyeztetett – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Kiskorút veszélyeztetett – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 38 főt állítottak elő, közülük 10 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.


Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A járőrök 2014. február 3-án 13 óra körüli időben, Hajdúböszörményben a Nagy-Bocskai szőlőskert területén felfigyeltek két férfira, akik egy kerékpáron nagyobb mennyiségű gallyat szállítanak. A rendőrök igazoltatták a két helyi lakost, aki az egyenruhásoknak azt mondták, hogy a fát engedéllyel gyűjtötték össze.

A 26 és 28 éves férfiak állítása hamar meg dőlt, hisz a rendőrségi ügyelet utánajárásának köszönhetően megállapítást nyert, hogy lopták a tüzelőt.

A járőrök elfogták és a kapitányságra előállították a tolvajokat, akik tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt 72 órán belül bíróság előtt felelnek tettükért.

A rendőrök 2014. február 3-án 15 óra körüli időben, Esztáron igazoltattak egy nőt, aki az úttesten sétált. A járőrök az intézkedés során megállapították, hogy a 41 éves gáborjáni lakos ellen a Dabasi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése miatt korábban elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások elfogták S. Józsefnét és előállítottak a Derecskei Rendőrőrsre, majd bűnügyi őrizetbe vették.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –