Sport

2015.06.09. 13:00

Kardezüst az országos bajnokságon és párbajtőr bronzok a hétvégi válogatókon

Május és június hétvégéin nem telhet el úgy nap, hogy a vívók ne állnának pástra valahol az országban.

Május és június hétvégéin nem telhet el úgy nap, hogy a vívók ne állnának pástra valahol az országban.

A kardvívóknak az év utolsó versenyén a gyermek kard magyar bajnokságon, a párbajtőrözőknek kadet-junior előválogatón volt jelenésük. A DHSE sportolói ezúttal 4 érmet vívtak össze. Battai Sugár Katinka remek vívással nyert ezüstérmet az országos bajnokságon.

A gyermek kardozók Budapestig, az UTE Király utcai terméig utaztak. A kis teremben hatalmas, közel 60 fős mezőny gyűlt össze a lányok versenyére. Így a 40 fok fölötti állandó hőmérséklet és párás klíma garantálva volt a korosztály legnagyobb presztízsű versenyén. A debreceniek közül Battai Sugár Katinka és Leitner Luca egyaránt könnyedén jutott a táblára. Leitnernek a legjobb 32 közé már nem sikerült beverekednie magát, Battainak azonban ez nem jelenthetett akadályt, hiszen a legjobb 64 között kiemelt volt.

A 32-es táblán könnyed, ugyanakkor látványos vívással győzte le aktuális ellenfelét, majd teljesítményét a magyar ranglista vezetője, Missurai Pálma ellen is megismételte. Ellenfele szinte megvágni sem tudta a debreceni kardvívás legújabb reménységét. A nyolcas döntőben először a tábla egyes Beviz Dorottya volt egy Battai fordítás áldozata, majd a nap legszínvonalasabb asszójában MTK-s Báthory Katát sikerült felülmúlnia 15-14 arányban. A döntőben a hazai pályán vívó Ute-s Pápai azonban jobbnak bizonyult a debreceniek tehetségénél. Battai nyakába jól megérdemelt magyar bajnoki ezüstérem került.

A keszthelyi kadet-junior előválogatón ismét a megcsillantotta tehetségét a Fekete Laura - Vértesi Lili duó. Összesen három bronzérmet vívtak össze. A kadet versenyen mindketten harmadik helyezést értek el, a junior korosztályban Fekete Laura szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel.


Eredmények

Gyermek leány kard országos bajnokság2. Battai Sugár Katinka

Kadet előválogató női párbajtőr – Keszthely

3. Fekete Laura Judit

3. Vértesi Lili

Junior előválogató női párbajtőr – Keszthely

3. Fekete Laura Judit


- DHSE-PHD -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!