Kisebb tűz Hajdúszoboszlón, előállítások Debrecenben

Akt.:
Kisebb tűz Hajdúszoboszlón, előállítások Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Hajdúhadházon gyalogost gázolt egy vonat, a megyeszékhelyen pedig több baleset is történt. Ügyeleti hírek Hajdú-Bihar megyéből.

Hajdúszoboszlón, az Isonzó utcában egy emeletes ház első emeletén lángra kapott az étel kedden reggel. A tűzhely mellett lévő papírokra és gyógyszerekre is átterjedt a tűz, amit a tulajdonos a szomszéd segítségével porral oltóval fékezett meg. A lépcsőház viszont telítődött füsttel, a helyi tűzoltók átszellőztették azt. Az első emeleti lakás konyhájában kisebb kár keletkezett.

A lánglovagok eztán Egyek-Telekházára vonultak, ahol a Virág utcában egy tizenkét méteres fenyőfa veszélyesen megdőlt, az épületet és a gyalogos forgalmat veszélyeztetve. Az egyeki tűzoltók kivágták a fát.

Tegnap délután egy debreceni, Sajtoló utcai családi ház tetején a tévéantenna veszélyesen megdőlt, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók megszüntették a problémát.

Parkolókártya miatt a rendőrségen

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csendes elmúlt 24 óráról számolt be. Mint mondta, kedden reggel hármas koccanásnál intézkedtek a kollégái Nyugati utcán. A balesetben senki sem sérült. A Pallagi úton is a segítségükre volt szükség. A stop táblát figyelmen kívül hagyó autós nekiütközött egy másiknak, mindketten könnyebben sérültek.

Ugyancsak az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblánál közlekedett figyelmetlenül egy személyautó vezetője a Bercsényi Miklós utcán és beleszaladt egy másikba. A vétlen sofőr, egy nő, könnyű sérüléseket szenvedett.

A rend őrei kora délután három nőt állítottak elő közokirat-hamisítás gyanújával, ők a Petőfi téren jogosulatlanul használtak a mozgáskorlátozott parkolókártyát.

Egy 24 éves férfiről az igazoltatásakor kiderült, eltiltották a járművezetéstől. Elfogtak továbbá egy 25 éves férfit, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben.

Elsodorta a vonat

A szolgálatban lévő mentők 167 feladatot teljesítettek. A fenti eseteken túl ma hajnali 4 óra 40 perckor Hajdúhadházra siettek, ahol a vonat gyalogost gázolt; életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de mint a rendőrség később közölte, belehalt a sérüléseibe.

HBN


Hajdúhadház - A rendelkezésre álló adatok szerint szerdán hajnali fél öt körül a hajdúhadházi Sámsoni úton lévő vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére besétált egy nő, akit elsodort a Debrecen felől érkező vonat. A 20 éves debreceni lakos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szál...