Kisebb pánik a Csapó utcai postán

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Szúrós szagot éreztek az ott tartózkodók kedden, de a tűzoltók mérései alapján nyoma sem volt veszélyes anyagnak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Kedd délelőtt a debreceni Csapó utcai postán az ügyfelek szúrós szagot éreztek. Az ott dolgozó öt ember és nyolc ügyfél a posta épületét elhagyta, ezalatt a helyi hivatásos tűzoltók a rendőrséggel és a mentőkkel közösen kiérkeztek a helyszínre. A tűzoltók átvizsgálták a posta épületét, méréseket végeztek a posta fölötti társasházban és annak pincéjében is. A mérések nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét. Az épület átszellőztetése után a posta alkalmazottjai és az ügyfelek visszatérhettek a hivatalba.

Kedden délután Ömbölyön, a Fenyves utcában egy családi ház kéményében a korom beizzott. A ház tulajdonosa vizet öntött a kéménybe a nyíradonyi tűzoltók kiérkezése előtt. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével kitisztították a kéményt.

kemeny

Fotó: katasztrófavédelem

Hajdúszoboszlón, a Pávay-Vajna utcában egy emeletes ház földszinti lakásában az elektromos biztosíték kigyulladt kedden délután. Az egyik szomszéd a tűzet eloltotta a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egységek az utómunkálatokat végezték el a helyszínen.

Szintén a tűzoltók kiérkezése előtti eset történt tegnap délután Nyíradonyban, a József Attila utcában. Egy családi ház kazánházában a kazánból kipattanó szikra papírokat és fabrikettet gyújtott meg. A tüzet a ház tulajdonosa sikeresen eloltotta. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat végezték el.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság