Kis tolvajok Konyáron

A kedden késő délután Konyár községből kérték a derecskei rendőrök segítségét. A Közbiztonsági Háló program keretében szolgálatot teljesítő járőrök a helyszínen már csak a lakásbetörés tényét tudták megállapítani, a lakás ajtaját az ismeretlen elkövető(k) befeszítették.

Ezt követően a helyszíni szemle munkálatait a bűnügyi forrónyomos csoport hajtotta végre, míg a Közbiztonsági Hálóban szolgálatot teljesítő rendőrök a lakókörnyezetben tanúkutatást végeztek. A tanúkutatás során szerzett információk alapján, az éppen a kollégák munkáját ellenőrző Derecskei Rendőrőrs parancsnoka, a szolgálatot teljesítő rendőrökkel együtt az elkövetőket – 2 gyermekkorú fiú személyében – elfogta.

A két fiú a lakásban hosszabbítókat, fémhulladékként pénzzé tehető tárgyakat készített össze egy zsákban, de azt nem tudták ellopni, mert a tulajdonos hazaérkezett. A 8 éves fiúk Derecskei Rendőrőrsön történt meghallgatásuk során a cselekmény elkövetését beismerték. Esetükben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrse gyámügyi eljárást kezdeményez.