Kis méret, nagy teljesítmény, alacsony ár!

Kis méret, nagy teljesítmény, alacsony ár!
A számítástechnika területén egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a mini PC-k. Az Apple által kiadott MacMini –re és iMac-re reagálva sok gyártó kezdett egyedi tervezésbe és adták ki egymás után a termékeiket.

A mobilx Debrecen, Kossuth u 8. szám alatti üzletében néhány kiemelkedő darabra találtunk. Ezeket szemügyre véve elcsodálkoztunk a teljesítményükön, hiszen egy kis „dobozban” megtaláltuk a tökéletes eszközt az internetezésre.

De mi is a mini PC?

Egy kisméretű számítógép, amelyben általában kis fogyasztású processzor kap helyet, mely alkalmas internetezésre és videó lejátszására is. A gyártók általában NET TOP-nak vagy NET BOX-nak nevezték el ezeket a termékeket. Ezek a kis eszközök az asztalon állva, vagy a monitor hátuljára csatolva is elhelyezhetők. 2005 után sok gyártó rukkolt elő saját kisméretű számítógépével: Asus eee box, MSI net top sorozat, Zotac mini-pc, ASRock NetTop.

Van néhány gyártó, aki már egyből egy LCD monitorba építették be a kis számítógép alkatrészeket. Több nagy gyártó is beszállt ebbe a piacba: az MSI, a Wind Top nevezetű termékeivel hódítja meg a mini PC-k világát, az Acer leányvállalata, az eMachine, pedig az all-in-one sorozatával.

Ezek az egybe épített „monitor-PC-k” már képesek a videó lejátszására és tökéletesen ellátják a rájuk szabott feladatukat. A mobilx-nél megtekinthettünk egy kiállított darabot, az Acer eMachine Z1601 all-in-one számítógépet, amelynek formabontó alakja igen csak jól sikerült.

A mindössze 5cm vékonyságú 18.5 collos LCD monitor mögött elrejtett mini számítógépben egy Intel Atom N270 processzor számol 1.6GHz-en és egy Intel grafikusmaggal rendelkező alaplap szolgáltatja a grafikai elemeket. Ezeken a számítógépeken, így a Z1601-en is, csatlakozók egész tárháza fogad minket. PS/2 csatlakozók, az egerünk és billentyűzetünk számára, emellett 5 USB, 1 LAN port, 1 fejhallgató kimenet és 1 mikrofon bemenet. Természetesen a vezetékes internet elérés mellett WIFI-t is kapott, amellyel könnyedén tudunk otthoni vagy munkahelyi hálózatunkra csatlakozva szörfölni a weben. A mobilx-nél két típusban kapható:

A monitor nélküli kisméretű számítógépek közül kiemelkedő az Acer Aspire Revo R3610.

Forradalmi eszköz mind számítógép méret, forma, dizájn és megfizethetőség tekintetében is. Ezt a zongora-fekete nettopot is megcsodálhatjuk a mobilx üzletében, ahol meg is vásárolhatjuk ezt a kis méretben kapható, asztalon állva, vagy a monitor hátuljára csatolható áramvonalas PC-t. Kicsi, de erős, motorja a jelenkor legújabb mini-processzora, melyet az NVIDIA ION grafikus chipset és HDMI egészít ki, mely az 1080P HD-t is támogatja, így egy nagy felbontású monitorra csatlakoztatva a HD minőségű videóinkat is lejátszhatjuk.

Az ultra-vékony gyémánt alakzat könnyen áthelyezhető és egyszerűen felszerelhető az LCD monitor hátlapján levő VESA illesztőkre. Csatlakozók terén ezen az eszközön is széles választék található. A monitorunkat D-sub vagy akár HDMI csatlakozóval is csatlakoztathatjuk. A 6 USB és az eSata port mellett kártyaolvasót is tartalmaz, így fényképezőgépjéről is könnyedén lementheti képeit. Tartalmaz fejhallgató és mikrofon csatlakozót is. Az internet elérésről egy LAN csatlakozó és WIFI gondoskodik.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek fontos a kis méret, de mégis kicsit erőteljesebb gépet szeretnének, ajánljuk az Acer Aspire X3900 számítógépet, amelyet ha monitorhoz csatlakoztat, igencsak nagy teljesítményt lehet kicsikarni. Az Intel Core i3 processzorral szerelt keskeny és kompakt Aspire X3900 méretében csupán egy harmada egy hagyományos PC-nek, így csodásan illeszkedik az otthona bármely részébe. Prémium alkotóelemek és szoftverek teszik ezt az asztali számítógépet olyan eszközzé, amely tökéletesen kezeli az otthoni számítógépes és szórakoztatási igényeinket. Ezen felül, számos multimédiás tulajdonság és eszköz csatlakozó jóvoltából előadótermi színvonalra emelkedik az otthoni szórakozás.

Mind a három termék megfelel azoknak a felhasználóknak, akik teljes értékű PC-t szeretnének kishelyen tárolni internetezésre és filmnézésre.

További fontos termék leírást és tájékoztatót talál az alábbi linken:Asztali számítógépek, vagy személyesen a mobilx debreceni üzletében.