Kis híján tragédia lett a rugdosódás vége Böszörmény főterén

Hajdúböszörmény főtere
Hajdúböszörmény főtere - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúböszörmény – A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a férfi vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg barátnője ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A férfi vádlott és barátnője 2016. augusztus 20-án este a nő gépkocsijával mentek egy rendezvényre, az autóval a hajdúböszörményi főtér közelében lévő parkolóban álltak meg.

22 óra körül a szabadtéri rendezvényen koncert volt, ahol nagy tömeg gyűlt össze. Mialatt a férfi és barátnője a koncertet hallgatta, az ittas állapotban lévő, kerékpáros sértett kétszer is meglökte hátulról a férfi vádlottat, akinek a kezéből kiesett a sörrel teli műanyagpohár.

Röviddel ezután a vádlottak elmentek a koncertről, beültek a parkolóban álló autóba, ahol beszélgettek és zenét hallgattak. Éjfél körül az autóban ülve egy ütődést észleltek, majd a férfi kiszállt a gépjárműből. Ekkor látta, hogy a koncerthallgatás közben konfliktust okozó, ittas sértett ment neki a gépkocsi hátsó részének a kerékpárjával. A férfi vádlott szóban felelősségre vonta a sértettet, majd hirtelen dühében odalépett a férfihez, és egyszer nagy erővel fejbe rúgta. A sértett a rúgás következtében a parkoló betonjára hanyatt esett.

Az eseményt észlelve a barátnő is kiszállt az autóból, odament a férfi vádlotthoz és felszólította, hogy ne legyen több konfliktus, hagyják el a helyszínt. A vádlottak ezt követően gépkocsival a nő lakására mentek.

A sértettet bántalmazó férfi barátnője közvetlenül észlelte, hogy a bántalmazás következtében a sértett magatehetetlen állapotban a betonon fekszik, azonban ennek ellenére részére nem nyújtott semmilyen módon tőle elvárható segítséget, nem intézkedett a helyszínen orvosi segítségnyújtás vagy esetlegesen a sértett kórházba szállítása iránt.

A sértett a rúgás következtében koponyacsonttörést szenvedett, továbbá koponyaűri vérzés alakult ki, amelyek életveszélyes sérülések. A sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg – áll a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező férfi vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg barátnője ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban az ügyész a férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, a nő vádlott esetében pedig próbára bocsátásra tett indítványt.