Kis híján halálra késeltek egy férfit Létavértesen

Kis híján halálra késeltek egy férfit Létavértesen
© Fotó: police.hu
Létavértes – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogták azt a létavértesi férfit, aki a gyanú szerint egy kés segítségével kétszer is megszúrta egyik ismerősét. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az Országos Mentőszolgálat tett bejelentést a rendőrségre 2016. június 2-án 12 óra 21 perckor arról, hogy az egyik létavértesi orvosi rendelőben ellátnak egy férfit, akinek a mellkasán szúrt sérülések vannak. A sértettet az elsődleges ellátását követően mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A Létavértesi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 44 éves férfi egy korábbi vita miatt összeveszett egy ismerősével, aki egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer megszúrta őt. A rendőrök Sz. Jánost otthonában elfogták és a Létavértesi Rendőrőrsre előállították. A megalapozott gyanú szerint a 67 éves férfi a bűncselekmény elkövetését megelőző napokban többször is tett olyan kijelentést, hogy meg fogja ölni a sértettet.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A létavértesi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2016. június 4-én elrendelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –