Kirúgták és elfogyott a pénze, ezért gyilkolt a debreceni segédmunkás

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: telegraph.co.uk
Debrecen, Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett férfivel szemben, aki a vádirat szerint 2007. április 6-án éjjel Debrecenben, a saját lakásán ölte meg az egyedülálló sértett asszonyt.

A vádirat szerint az éppen egy másik börtönbüntetéséből feltételes szabadságon lévő férfi 2007. március végén Debrecenben egy építkezésen dolgozott segédmunkásként, ahonnan pár nap elteltével elbocsátották. Az anyagi gondokkal küszködő vádlott ezt követően a városban csavarogva elhatározta, hogy az építkezés szomszédságában élő sértett asszonytól fog pénzt vagy értékeket szerezni.

2007. április 6-án éjjel 22 óra körül a vádlott megjelent a sértett ingatlanán, majd a nyitott ajtón bement a házba, melynek szobájában a sértett egyedül tartózkodott és olvasgatott. A vádlott a magával vitt feszítővassal az ágyon ülő asszonyra támadt, őt a fején többször megütötte, majd a már fekvő nő nyakát nagy erővel megszorította, amitől a sértett azonnal meghalt. Ezt követően a vádlott magához vette a sértett telefonját, MP3 lejátszóját és 20 ezer forintot, majd a lakást kulcsra zárva távozott a helyszínről.

A Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyben a Debreceni Törvényszéken, a jelenleg is más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő vádlottal szemben. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

– Dr. Nagy Ferenc megyei főügyész-helyettes –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek