KIRGIZ ZAVARGÁSOK – Negyvenre nőtt az áldozatok száma

KIRGIZ ZAVARGÁSOK – Negyvenre nőtt az áldozatok száma
Negyven ember vesztette életét és 400-an sebesültek meg a szerdai zavargásokban a kirgiz fővárosban – közölték a hatóságok. Az ellenzék ugyanakkor azt állítja, elérte a százat a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapások áldozatainak száma.

fuggetlen | 2010.04.07 20:56
Lemondott a kirgiz kormányfő, a kirgiz elnök elhagyta a fővárost

Aláírta lemondását szerdán a kirgiz miniszterelnök, Danijar Uszenov és egy új kormány alakult, amelynek kormányfője egy volt külügyminiszter – közölte egy ellenzéki vezető a Kirgiz nevű rádió élő adásában. Részletek >>>


fuggetlen | 2010.04.07 19:16
KIRGIZ ZAVARGÁSOK – Negyvenre nőtt az áldozatok száma

“A biskeki tömeges zavargásokban meghaltak száma elérte a negyvenet” – fogalmazott az egészségügyi minisztérium egyik illetékese az AFP-nek. A minisztérium korábban azt közölte, hogy 21 ember vesztette életét a kirgiz fővárosban. A minisztériumi illetékes szerint az áldozatok többségének halálát lőtt sebek okozták.

Az ellenzéki tüntetők a nap folyamán megrohamozták a kirgiz parlamentet, több kormányzati épületet, az elnök otthonát és az állami televízió székházát is. A zavargások az ország északnyugati tartományi központjában, Talaszban kezdődtek hétfőn. A kormányellenes tüntetések szerdára már a fővárosra, is átterjedtek. A kirgiz miniszterelnök, Danijar Uszenov szükségállapotot hirdetett és kijárási tilalmat vezettek be a fővárosban.

– Független Hírügynökség –