Helyi közélet

2016.12.16. 11:44

Hat és fél év a Darabos utcai erőszakolónak

Debrecen - A nagy felháborodást kiváltó eset februárban történt, az ítélet egyelőre nem jogerős.

Debrecen - A nagy felháborodást kiváltó eset februárban történt, az ítélet egyelőre nem jogerős.

Beletörődve fogadta a bíróság ítéletét az a fiatalember, aki megerőszakolt egy részeg, magatehetetlen fiatal tinit egy Darabos utcai lépcsőházban idén februárban. Őt, P. Alexet hat és fél év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Debreceni Törvényszék büntetőtanácsa. Másodrendű vádlott társa öt évet kapott. A bűncselekmény időpontjában még fiatalkorú barátjuk viszont megúszta négy év szabadságvesztéssel, ezt az időt javítóintézetben kell eltöltenie.

A büntetés azzal együtt is súlyos, hogy nem mindenben állta ki a bírósági próbát az ügyészség vádja. A három fiatal, aki legkorábban büntetése leteltének kétharmada után szabadulhat, tudomásul vette a bíróság határozatát, az ügyész viszont három napos gondolkodási időt kért.

A törvényszék elfogadta a vádirati tényállást - olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében. Eszerint a három vádlott 2016. február 12-én Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból Debrecenbe utazott, hogy itt töltsék el a napot. Napközben a Debrecen Pláza játéktermében ütötték el az időt, később bort vettek, majd egy kocsmában folytatták az italozást. Kora este egy doboz óvszert vásároltak, és szétosztották maguk között, mondván, ha sikerülne lányokkal összeismerkedni, akkor óvszer legyen náluk.

A kiskorú sértett osztálytársaival egy iskolai farsangon vett részt, majd megbeszélték, hogy tovább mennek a városba szórakozni. Alkoholt vettek és olyan állapotba kerültek, hogy az egyik belvárosi szórakozóhelyen ittasságuk miatt már ki sem szolgálták őket. A Plázához érve a sértett és egyik barátnője az ottani kávézó pódiumára telepedett le. Nem sokkal később lépett oda hozzájuk a három fiú, a barátnő pedig hamarosan távozott. A sértett egyedül maradt a vádlottakkal. Vérében – mint utóbb kiderült - 1,12 ezrelék alkohol volt.

Az események egy részét biztonsági kamera is rögzítette | Forrás: tenyek.hu

A sértetten látszott, hogy rosszul érzi magát, ittassága miatt a vádlottak beszélgetni sem tudtak vele, nem tudott magáról, nem tudta, hogy hol van és mi történik vele. Az elsőrendű vádlott vetette fel, hogy „szexszelni” kellene lánnyal. Két oldalról belekaroltak a lányba, felállították és támogatva a Darabos utca egyik házának 10. emeletére vitték. A sértett odafenn a földre feküdt, az elsőrendű vádlott alul meztelenre vetkőztette, majd magára húzta az óvszert és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal. Ekkor azonban kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. Az elsőrendű vádlott felpattant, majd gyalog rohanni kezdtek lefelé. Félúton P. Alex visszaöltözött, az utcára érve azonban ráeszmélt, hogy fent hagyta a farmerét és az alsónadrágját. A másodrendű vádlottat küldte vissza érte, aki felkapta a nadrágot és leszaladt a földszintre.

A három vádlott a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvette. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el.

A Debreceni Törvényszék ítélete többek között a vádlottak magukra és egymásra tett terhelő vallomásaira, a tanúvallomásokra, és a szakértői véleményekre alapozta ítéletét, de a bizonyításban komoly szerepe volt a házban lévő kamera felvételeinek is.

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik

Csizmadiáné Pethő Tímea tanácselnök indoklásában kiemelte: nem a vádlottakon múlt, hogy a szexuális erőszak kísérleti szakban, csak azért történhetett így, mert a szomszéd megzavarta őket.

A bíróság döntött arról is, hogy a három vádlott előzetes letartóztatásban marad.

HBN


Debrecen - Az elsőrendű vádlott nem beszélt a bíróságon, a nyomozati szakban azt mondta, nem követte el a bűncselekményt.


Debrecen - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a három gyanúsított ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy lépcsőházban erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal.


Debrecen - Az egyik fiú már korábban is követett el kifosztást.

 


Debrecen - Nagyon részeg lehetett az a 17 éves lány, akit a rendőrség szerint három tizenéves fiú akart megerőszakolni Debrecenben péntek este. Védekezni sem tudott, amikor magukkal rángatták egy lépcsőházba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában