Sport

2014.09.05. 15:01

Nagyon kellene a siker!

Debrecen - Kemény meccsre számít Varga József, de bízik a győzelem kiharcolásában.

Debrecen - Kemény meccsre számít Varga József, de bízik a győzelem kiharcolásában.

Hazai pályán is bemutatkozik a DVSC-TVP-Aquaticum a bajnokságban: vasárnap 18 órától a Vác gárdáját látják vendégül a piros-fehérek a Hódos Imre Sportcsarnokban. Bár mindkét alakulat vesztesen hagyta el a pályát a nyitófordulóban, a debreceniek lehettek elégedettebbek. Amíg a Loki nagy csatában, végig partiban volt az esélyesebb Fehérvárral idegenben, addig a váciak hazai közönség előtt szenvedtek meglepő vereséget (21–22) a Mosonmagyaróvártól, ráadásul elvesztették egyik legjobbjukat, Hornyák Dórát.

– A Székesfehérváron mutatott játékunkból elégedett voltam a küzdeni akarásunkkal és a kapott gólok számával, azaz a védekezésünkkel. Viszont nagyon kevés volt az, amit a bal oldali átlövőinktől kaptam, a három játékosunk mindössze 1 gólt szerzett. Szerencsére a másik oldalon sokkal jobban jeleskedtek az átlövők, főleg Karnik Szabina volt elemében, aki 9 találatából hatot akcióból szerzett – tekintett vissza a szerdai, 23–20-ra elveszített meccsre Varga József, a Loki vezetőedzője. A tréner kifejtette, a vasárnapi mérkőzésre a csapatnak meg kell tartania a védekezés stabilitását, illetve támadójátékban előrébb kell lépnie.

– A Fehérvár ellen is megvolt az esélyünk legalább a döntetlenre, de most nem hibázhatunk, nyernünk kell a Vác ellen, hiszen ezután valóban olyan találkozók jönnek zsinórban, amikor kevés sanszunk lesz a pontszerzésre. A riválisra mindig is jellemző volt, hogy jól védekezik, ezért nem hiszem, hogy sok gól esne, biztosan meg kell küzdenünk minden egyes találatért – fogalmazott Varga József.

Hornyák nélkül

A debreceni szakvezető elmondta, nagyon meglepte, hogy a Vác vereséggel kezdte az idényt, amiben nagy szerepet játszott, hogy az első félidő derekán a kulcsjátékosuk, Hornyák Dóra sérülés miatt kidőlt a sorból. Az egykori debreceni kézilabdázó nem léphet pályára vasárnap, de Varga biztos benne, hogy edzőkollégája, Konkoly Csaba megoldást talál Hornyák pótlására.

Ám a debrecenieknek nem ezzel kell foglalkozniuk, hanem azzal, hogy a lehető legjobb formát nyújtva begyűjtsék a győztesnek járó pontokat!

HBN-BN

Élőben a Haonon

A Loki–Vác meccset a Hajdú Online (www.haon.hu) vasárnap 18 órától élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!