Kiosztották az Emmy-díjakat, a Trónok harca lett a legjobb drámasorozat

A Trónok harca színészei és alkotói a 70. Emmy-gálán
A Trónok harca színészei és alkotói a 70. Emmy-gálán - © Fotó: AFP / Robyn Beck
Los Angeles – A televíziózás legfontosabb estéje ismerős arcokat, újoncsikereket és még egy lánykérést is hozott.

Hétfőn Los Angelesben tartották meg a 70. Emmy-gálát. Az est a Trónok harca sikerét hozta a legfontosabb kategóriák egyikében: a George R. R. Martin regényfolyamán alapuló fantasyszéria vitte el a legjobb televíziós drámának járó elismerést.

A csillagok állása az új sorozatoknak is kedvezett, legalábbis ami a vígjáték-sorozatokat illeti. Henry Winkler és Bill Hader lett a kategória legjobb férfi mellékszereplője és a legjobb férfi főszereplője, mindketten a Barry című HBO-sorozatban látott alakításuknak köszönhetően kaphatták meg a szobrocskát.

70th Emmy AwardsBill Hader | Fotó: AFP / Robyn Beck

A vígjáték-szekció legjobb női főszereplője Rachel Brosnahan lett a The Marvelous Mrs. Maisel-ért, de a sorozatban nyújtott produkciójáért Alex Borsteint is díjazták, mint legjobb női mellékszereplő. A komédia Amy Sherman-Palladino kreatív gurunak is meghozta az elismerést, övé lett a legjobb írói és legjobb rendezői cím vígjáték kategóriában.

70th Emmy AwardsAmy Sherman-Palladino | Fotó: AFP / Robyn Beck

Dráma kategóriában Matthew Rhys vitte el a szobrot a Foglalkozásuk: amerikai című sorozat főszerepéért, Claire Foy pedig ugyanitt a The Crown-ban nyújtott alakításáért érdemelte ki a legjobb női főszereplő címet. A legjobb férfi mellékszereplő drámában Peter Dinklage lett (Trónok harca), a legjobb női mellékszereplő a westworldös Thandie Newton.

70th Emmy AwardsPeter Dinklage | Fotó: AFP / Valerie Macon

De az est egyik legszebb pillanata mégsem egy fényesen csillogó szobrocskákhoz köthető, hanem egy gyűrűhöz. A legjobb varieté-rendezésért díjazott Glenn Weiss arra használta ki a rivaldafényt, hogy megkérje barátnője, Jan Svendsen kezét. Csak a rend kedvéért: a hölgy természetesen igent mondott.

Forrás: CNN


A történet középpontjában Jack Bauer fiatalkora állna
Los Angeles - Harmadszorra is visszatérhet a képernyőre a Fox csatorna 24 című nagysikerű sorozata. A Variety.com filmes portál értesülései szerint az eredeti széria készítői, Joel Surnow és Bob Cochran már dolgoznak a sorozat újbóli életre keltésén. A történet középpontjában ezúttal a kemény és ...

Vége a találgatásoknak, biztosan lesz Downton Abbey-film
London - A rajongók legnagyobb örömére immár biztos, hogy játékfilm készül a nagysikerű brit tévésorozat, a Downton Abbey nyomán - közölte a BBC. A producerek szerint a forgatási munkálatok még idén nyáron megkezdődnek a széria "eredeti főszereplőivel". A film forgatókönyvét a soro...