Kintről is be kell találni a DEAC kosarasainak, ha sikerrel akarnak járni

Akt.:
Nagy Botond sikert vár csapatától
Nagy Botond sikert vár csapatától - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az utóbbi időben gyengélkedő, ám hazai pályán egyelőre veretlen Honvéd ellen.

Közvetlen riválisához látogat a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hétvégi fordulójában. A Budapesti Honvéd elleni találkozóra szombaton 16 órai kezdettel kerül sor a fővárosban.

A Honvéd a karácsonyi szünet után még ugyanolyan mérleggel állt a tabella negyedik helyén, mint a DEAC csapata, ám a 2016-os esztendő egyelőre nem a budapestiekről szól. Az új év első mérkőzésén kikaptak az utolsó helyezett MAFC-tól, múlt héten pedig a Tiszaújváros otthonában maradtak alul. – Biztos, hogy nagyon fel fogják szívni magukat, mert a szünet után nem várt vereségeket szenvedtek, zsinórban két hozható meccset buktak el, úgyhogy dolgozni fog bennük a bizonyítási vágy. Ha bent akarnak lenni a felsőházban, akkor nekik mostantól minden meccs számítani fog, de ha olyan ritmusban tudunk játszani, mint a legutóbbi meccseinken, akkor nem lesz probléma – nyilatkozta Nagy Botond, a DEAC fiatal irányítója.

Acélos védelem

A sorsolásnak köszönhetően a jelenleg harmadik helyen álló cívisvárosi együttes is ugyanazzal a két ellenféllel találkozott legutóbb, mint vendéglátója, ám a DEAC meggyőző magabiztossággal hozta ezeket az összecsapásokat. Nem lesz azonban egyszerű dolga a debrecenieknek, ha győztesen szeretnének távozni a Dózsa György útról, hiszen Puskás Artúr tanítványai hazai pályán eddig még nem találtak legyőzőre.

– A belső embereik közül Stefán az, akit mindenképpen ki kell majd kapcsolnunk, mezőnyposzton pedig Szollár és Szalai nőtte ki magát a csapat vezérévé, úgyhogy ők is megkülönböztetett figyelmet érdemelnek. Az elmúlt meccsekhez képest az lesz a különbség, hogy most már kintről is be kell találnunk, mert ez egy igen acélos védelem, sokkal jobban védekeznek azoknál a csapatoknál, akikkel eddig 2016-ban találkoztunk – mondta a csapat kapitánya.

HBN–EÁ