Kint lennének vele a vízből

Kint lennének vele a vízből
A „problémás” utcákban aszfaltozni nem tudnak, csak stabilizálják az utat.

Az esős időt követően mintegy 2,5 millió forintból stabilizálni fogják a Ribizli utca 240 méteres szakaszát, amit jelenleg szinte összefüggő víztükör fed, mert a csatornázás befejeztével csak tolólapos egyengetést lehetett elvégezni – kaptuk az információt Gábor Zsombortól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől.

Ezzel egyik olvasónk panaszára reagált, ugyanis az említett utca Monostorpályi út felelőli részén gyalogosan szinte lehetetlen közlekedni. Mint írja, a csatorna lefektetése után se út, se járda, bár az önkormányzattól kaptak járdalapokat, melyeket maguk lefektethetnek az ingatlanjaik előtt. Azzal tisztában vannak, hogy négy-öt ingatlan miatt nincs elegendő útszélesség az aszfaltozáshoz, de legalább a vízelvezetés megoldását és esőzés idején is használható útborítást kérnének a polgármesteri hivataltól. Még egy javaslatuk lenne: az utca egyirányúsításával talán nem kellene ragaszkodni a 12 méteres szélességhez az aszfaltozásnál.

 
Mart aszfaltot terítenek
 
A felvétésre Gábor Zsombor elmondta, földes utcát nem szoktak egyirányúsítani, ezt ott tehetik meg, ahol az utcában a szilárd burkolat nem éri el a 6 méteres szélességet, így a Ribizli utcán a megoldás inkább annak a néhány telektulajdonosnak a meggyőzése lenne, akiknek beljebb kellene tenniük a kerítésüket 2-3 méterrel az előkertjük rovására. Egyébként az ilyen utcákat sem hagyja magára az önkormányzat: idén 10 millió forintot szánnak útstabilizálásra, amiből 15-20 kisebb utcaszakaszon tudnak rendes útalapra úgynevezett mart aszfaltot teríteni.
Ennek egynegyedét költik a Ribizli utcára. Arra a felvetésre, hogy a csatornára csatlakozást több helyen a magas vízállás miatt nem tudják elvégezni, az osztályvezető elmondta, e hónap végéig szól a határidő, ám ezt is módosíthatják az esős időjárás miatt, ha továbbra is sok helyen fennáll ez az állapot. HBN-ÉP

Címkék: , , ,