Kinek jár parkolási kedvezmény?

Sárban parkolnak az autók az Arany János utcán
Sárban parkolnak az autók az Arany János utcán - © Fotó: Matey István
Debrecen – Érthetetlen és következetlen a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke szerint az, hogy miközben a múlt heti közgyűlés úgy döntött, nem biztosít parkolási kedvezményt azoknak a betegeknek, akik a klinika oldalában, a Pallagi úton állnak meg, addig másnap a Cívis Ház ingyenessé nyilvánította az Arany János utca elején található ideiglenes parkolóban az első órai megállást az odaérkező vásárlóknak.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd úgy vélte, hogy ez a város vezetői és az önkormányzat ingatlanvagyonát kezelő cég vezetője közötti egyet nem értésre utal. Illyés János, a Civil Fórum alelnöke felháborítónak tartotta, hogy a belváros közepén, az Arany János utcai parkolóban évek óta esős, latyakos időben bokáig ér a sár.

Reakció

Az önkormányzat erre úgy válaszolt, hogy a Cívis Ház Zrt. kezelésében lévő parkolók üzemeltetését nem lehet összehasonlítani a klinikák előtti parkolók üzemeletetésével. Az Arany János utcán a parkolókban olyan sorompós rendszer működik, mely lehetővé teszi a kedvezmények biztosítását, míg ezt a Pallagi úton 36 millió forintos költséggel kellett volna kiépíteni. Az Arany János utcai Városközpont parkolóban egy órányi parkolás napközben (8.00- 18.00 óra között) kétszer annyiba kerül – 360 forint/óra – , mint a klinika mellett. Az Arany János utcai parkolóban ezen felül az éjszakai parkolás is fizetős.

A város illetékese közölte: továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, miszerint a Pallagi úti parkolók díjmentessé tétele pontosan a betegek érdekeit nem szolgálná, hiszen az ingyenes parkolás miatt nagy valószínűséggel a környéken dolgozók használnák elsősorban a parkolót és nem a betegek.

HBN-OCs