Kínai büfék tesztje a Kosár magazinban

A kínai büfék sláger-fogásait tesztelte a Kosár magazin csapata.

Három olyan ételt választottak ki a kínálatból, amely minden kínai büfében megtalálható, és egyben népszerű fogásnak is számít. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízeket és az illatot is figyelték. Az eredmény vegyes: sok olajban tocsogó tavaszi tekercset, több kiváló szecsuáni csirkét és eltérő minőségű pirított tésztát találtak. Ezen kívül egy rejtélyre is bukkantak: hogyan lehet két óra különbséggel ugyanazon a helyen különböző minőségű ételeket főzni, ráadásul eltérő áron?

Túlságosan olajosak az ételek – ez okozta a legnagyobb problémát a Kosár magazin csapatának, amikor népszerű kínai ételeket teszteltek a főváros több kerületében. Főleg a tavaszi tekercsnél, de nem egyszer a pirított tésztáknál is ezt tapasztalták. Ez utóbbinál egyébként az ízesítéstől, így a szójaszósz mennyiségétől függően elég változatos volt az étel színe. Ráadásul olyan pirított tésztára is bukkantak az egyik kínai büfében, ami szokatlan módon vastag spagettiből készült.

A szecsuáni csirke szerepelt a legjobban a Kosár magazin tesztjén, a csapat négy alkalommal is kiválónak találta ezt az ételt. Megfigyelték azt is, hogy ennél a fogásnál közeledtek a legjobban az ízek a magyar konyhához, esetenként már-már a lecsóra emlékeztetett a kínai finomság jellege. A leggyengébb eredményt a tavaszi tekercs hozta: egyrészt túlságosan olajos volt, másrészt több esetben is nyers maradt benne a zöldség, ráadásul leginkább káposztát rejtett a tekercs.

A Kosár magazin tesztje alapján a kínai büfék versenyét a főváros budai oldala nyerte: a XI. és a XII. kerületben ették a legfinomabbakat. A legnagyobb meglepetést azonban egy belvárosi büfé okozta, ahol nyitáskor és ebédidőben is vásároltak szecsuáni csirkét: a csapat szerint a két étel között nagyon eltérő volt a különbség nem csak ízben, még árban is.

– Független Hírügynökség –