Kimondottan jól megy a borsodiak ellen

Kimondottan jól megy a borsodiak ellen
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A gyengébb formában lévő Bekő-gárda hátán kapaszkodhat feljebb a DVSC.

A Diósgyőr vendégeként lép pályára az OTP Bank Liga 5. fordulójában, szombaton 18 órától a DVSC-TEVA csapata. A DVTK az utolsó előtti, 11. helyen áll, bár jól indult a bajnokság Bekő Balázs tanítványai számára, akik a nyitányon 2–1-re múlták felül a Vasast, ám ez­után mélyrepülésbe kezdtek, a Fraditól 3–1-re, a Videotontól 2–1-re, míg legutóbb, az MTK-tól 5–0-ra kaptak ki. A Loki öt ponttal a hetedik, Kondás Elemér alakulata egy győzelem mellett kétszer ikszelt, illetve múlt héten hazai pályán 1–0-ra kikapott a Haladástól.

Vagyis egyértelműen egy olyan keleti rangadó előtt állunk, melyen vélhetően mindkét gárda minden erejével azon lesz, hogy legyőzze a másikat és a három pontot begyűjtve feljebb kapaszkodjon a tabellán.

Fölényben

Ez lesz a 44. élvonalbeli összecsapása a két együttesnek, a statisztikák alapján debreceni fölény mutatkozik, huszonhatszor a cívisvárosiak nyertek, tízszer ikszeltek a felek, míg a borsodiak csupán hétszer kerekedtek felül. A gólarányt tekintve is jól áll a Loki, 88 találatot rámoltak be eddig a hajdúságiak, és 37-et kaptak.

Az előző szezonban augusztus 31-én Diósgyőrben randevúztak először a gárdák és 1–1-es eredményt hozott a mérkőzés. Seydi a 31. percben szerzett vezetést a Debrecennek, melyből a 77. minutumban kiállították Zsidait, a hajrában pedig kiegyenlítettek a hazaiak. Március 22-én a Nagyerdei Stadionban feszültek egymásnak az alakulatok, Tisza Tibor már a 3. percben vezetést szerzett, melyet a végéig őrzött a DVSC.

HBN

Címkék: , , ,hirdetés