Kimentette magát a Fekete Sereg tagja

Beteg volt, azért nem ment el a csütörtöki bírósági tárgyalásra a Fekete Sereg ügyeként elhíresült büntetőper pénteken elfogott vádlottja.

A férfit pénteken délután, elfogását követően a rendőrök elvitték a Fővárosi Bíróságra, ahol betegségére hivatkozva kimentette magát, így nem rendelték el előzetes letartóztatását és más kényszerintézkedést sem.

Lakhelyelhagyási tilalom sem volt érvényben ellene

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, nem jelent meg csütörtöki tárgyalásán a Fekete Seregként elhíresült bűnszervezet egyik tagja és távolmaradását sem jelezte. A férfi egyébként az ügy XVII. rendű vádlottja, aki szabadlábon védekezhetett. Még lakhelyelhagyási tilalom sem volt érvényben ellene.

A férfit pénteken, a főváros III. kerületében fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság célkörözési alosztályának munkatársai. Ő egyébként már a második, akinek – legalábbis egy időre – nyoma veszett, Magyar Róbert, a sereg vezetője januárban szökött meg, azóta keresik.

A rendőrök az elfogott férfit a bíróságra vitték pénteken délután. A Fővárosi Bíróság az eset kapcsán arról tájékoztatott, hogy a bíróság előtt a XVII. rendű vádlott törvényes okra – megbetegedésére – hivatkozva kimentette távolmaradását, ezért a bíróság nem alkalmazott kényszerintézkedést ellene.

– Független HÍrügynökség –