Kimagaslóan teljesítettek a bocskaisok

Akt.:
Kimagaslóan teljesítettek a bocskaisok
Kimagaslóan teljesítettek a bocskaisok - © Fotó: Szalka Miklós őrvezető
Debrecen. Kiválóan teljesített az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két csapata a Spárta 300 rendészeti versenyen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában.

A feladatok között szerepelt húzódzkodás, felhúzás 60 kilogrammal, karhajlítás és nyújtás mellső fekvőtámaszban. A versenyzőknek egy 60 centiméteres dobogóra kellett felugrálniuk páros lábbal, illetve bizonyítaniuk az úgynevezett „ablaktörlő” feladatban is. Ennek lényege, hogy a versenyzőknek egy 60 kilogrammos súlyt a mellkas fölé tartva kellett a test mellett 1-1 zsámolyt megérinteni jobbról valamint balról felváltva zárt, páros lábbal. De volt 16 kilogrammos kettlebell vasgolyó kinyomása is, majd a verseny utolsó számaként ismét húzódzkodás.


Fotó: Szalka Miklós őrvezető Fotó: Szalka Miklós őrvezető ©

A felderítők maximálisan végrehajtották a feladatokat, végül a dobogó második fokára állhattak fel, hajszállal lemaradva az első helyről. A 39. lövészzászlóalj katonái is becsülettel helytálltak és teljesítették a kiszabott feladatokat. Egyéniben, a 35 év alattiak kategóriájában Radóczi Ferenc őrmester a harmadik helyet szerezte meg.


Fotó: Szalka Miklós őrvezető Fotó: Szalka Miklós őrvezető ©

HBN–Tóth Andrea