Kilépett a Fideszből Bartha László, volt szegedi polgármester

Kilépett a Fideszből Bartha László, Szeged korábbi polgármestere. A politikus szerint országos szinten és Szegeden is eltávolodott a Fidesz politikája attól az iránytól, ami 1998-ban győzelemre segítette a pártot. A Fidesz szegedi elnöke szerint a volt polgármester munkájával nem volt elégedett a párt.

Bartha László a továbbiakban független képviselőként folytatja a politizálást a Csongrád megyei képviselőtestületben. A politikus a Független Hírügynökségnek elmondta: az elmúlt 4 év poltikája folyamatosan távolodott az eredetileg magukénak vallott polgári értékrendtől, ez vezetett az országgyűlési választásokon elszenvedett kudarchoz. Bartha László azt mondja, figyelemfelhívásnak szánja távozását, de kész ismét csatlakozni a párthoz, ha az visszatér eredeti értékrendjéhez.

Oláh János, a párt szegedi elnöke csak a sajtótól értesült Bartha László kilépési szándékáról, de a fideszes vezető szerint az egykori polgármester szivességet tesz távozásával. Munkájával hosszú ideje nem volt elégedett a párt, s az elmúlt években az is többször felmerült, hogy kizárják, de ezt politikai okokból mindig elhalasztották – közölte a Független Hírügynökséggel Oláh János.